Foto: izabella929
Tento recept som našla na Českej stránke...svojou jednoduchosťou prípravy ma veľmi zaujal..skvelé..
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
700 g |
|
50 g domáca |
|
1 ks |
|
2 väčšie strúčiky |
|
2 PL domáci |
|
1 ČL |
|
|
|
|
|
podľa chuti |
|
2 PL domáce |
|
100 g |
|
1 lístok |
|
Postup
-
1
Hovädzie mäso som umyla, osušila a pokrájala na malé kocky..do rajnice som dala orestovať slaninu, pridala som pokrájanú cibuľu a jeden strúčik cesnaku a všetko opiekla..pridala som pokrájané mäso a dusila som všetko spolu, pokiaľ sa tekutina celkom neodparila..vtedy som pridala mletú papriku a podliala som paradajkovým pretlakom..ja som dala troška viac pretlaku, lebo je domáci takže asi deci..v tejto šťave som nechala mäso podusiť na slabšom plameni..teraz som mäso osolila, okorenila pridala som bobkový list, podliala asi 2 dl. vodou..zemiaky som ošúpala, umyla a pokrájala na malé kocky..pridala som ich k mäsu a nechala pomaly dusiť na slabšom plameni..zemiaky sa musia počas dusenia celkom rozvariť..keď som to po uvarení ochutnala, bolo cítiť tie zemiaky, tak som to vylepšila oproti receptu a pridala som už do celkom hotového mäsa 2 lyžice červeného vína..už iba sekundu nechala prejsť varom..hotový obed som podávala s nokedlami..ale keďže som mala návštevu a všetky sa minuli, uvarila som zemiaky a dojedli sme to s nimi...veľmi chutný guláš...prajem vám dobrú chuť..
Diskusia k receptu