Rýchla jogurtová pizza

ivka152 - bez fotkyivka152, 27. januára 2016
Rýchla jogurtová pizza
Foto: ivka152
24
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
2 tégliky
400 g celozrnná
2 ks
2 ČL
1 bal.
Na vrch:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto dáme do misky a poriadne vyhnetieme. Plech si vymastíme olivovým olejom a naolejovanými rukami doňho natlačíme cesto.

  2. 2

    Na vrch si už podľa chuti naukladáme čo máme radi. Ja som cesto potrela syrečkom (nič lepšie som v chladničke nenašla), ďalej som naukladala šunku, syr a všetko som zaliala rozšľahanými vajciami :-). Pečieme pri teplote 180°C cca 30minút. Je to výborné rýchle jedlo vhodné na raňajky, obed aj na večeru.

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
To je pravda,zažili sme si aj my.ja si myslím,že rp je fajn.Tie uštipačné kom.si nevšímaj.povznes sa nad to.dávam5*.niektorý ľuďia si potrebujú ripnúť.):
Hlavne,že chutila.Zaujímavý nápad.Prajem ti veľa úspechov pri ďalšom varení.Niektoré komentáre si nevšímaj.Stále sa nájde niekto,kto si bude chcieť rypnúť,ale nech ťa to neodradí.Držím palce
raž a ražná múka, zvlášť celozrnná ražná múka, obsahuje najvyšší podiel kyseliny fytovej, ktorá zabraňuje vstrebávaniu minerálov a stopových prvkov zo stravy, preto je dôležité, aby bola čo najviac rozložená, čo sa deje hlavne pri pomalom kysnutí s klasickým kváskom (tak ako sa niekedy - a nielen niekedy - piekol chlieb), nedostatočne sa to deje u kysnutí s kvasnicami, pri použití PDP nemám tušenie. cesto je potom veľmi hutné, ale najmä veľmi zle stráviteľné, fytáty naviažu na seba minerály a vytvoria nevstrebateľné komplexy látok, nájdeš veľa zdrojov ak chceš študovať :-)

Pridaj komentár k receptu: