Domáca pizza so syrovými okrajmi

lenusikpampusik - fotkalenusikpampusik, 13. augusta 2012

Dlho som hľadala dobrý recept na pizzu. Raz som tu našla recept ktorý sa mi "páčil" . Rôznymi experimentami som sa dopracovala až k Zobraziť celý popisDlho som hľadala dobrý recept na pizzu. Raz som tu našla recept ktorý sa mi "páčil" . Rôznymi experimentami som sa dopracovala až k tejto chutnej variante.

5 ?
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

520 g
520 g
8 PL
600 ml vlažná
2 ks
 podľa chuti
veľa :)




Postup

  1. 1

    Vo vode si nachystáme kvások, zatiaľ zmiešame múky s olejom a soľou. Po asi 10 minútach primiešame kvások. Miešame kým prestane lepiť. Rozdelíme na 2 časti, prípadne aj na viac podľa veľkosti plechu a podľa toho, či chceme cesto okrúhle alebo hranaté. Vyvaľkáme si cesto väčšie ako je plech a prenesieme naň.

    Domáca pizza so syrovými okrajmi - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájame si jeden druh syra na dlhé hranoly a naukladáme ho po okrajoch. Vezmeme si druhý syr, napríklad niva, rozmrvíme ju a sem-tam prihodíme na okraj. Cestom ktoré prevísa z plechu syr prekryjeme a dôkladne ho popritláčame o zbytok cesta.

    Domáca pizza so syrovými okrajmi - obrázok 2
  3. 3

    Nanesieme paradajkový pretlak, rozotrieme lyžicou až ku spojom, naukladáme suroviny podľa chuti, moje obľúbené sú šunka, saláma, kukurica, šampióny, olivy. Pre tých ktorý obľubujú pikantné pridávam feferóny. Postrúham veľkým množstvom syra a dám piecť na asi 200 - 230 °C približne 20 minút v závislosti od rúry.

  4. 4

    Ak sa mi zvýši malý kúsok cesta spravím si mini pizzu. Vyvaľkám, dám pretlak, salámu a syr. Pečiem vo vyhriatej ale vypnutej rúre keď dokončím tie veľké. Tým teplom čo tam ostane sa to akurát upečie :) Dúfam, že bude chutiť :)

    Domáca pizza so syrovými okrajmi - obrázok 4

Diskusia k receptu

ivka268
nooooooo,tak toto moze byt to prave orechove pre mna,ale vsimla som si ze do kvasku nedavas cukor,a s cestom pracujes hned alebo ho nechavas este chvilu vykysnut????dakujem za odpoved




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia