Dlho som hľadala dobrý recept na pizzu. Raz som tu našla recept ktorý sa mi "páčil" . Rôznymi experimentami som sa dopracovala až k Zobraziť celý popisDlho som hľadala dobrý recept na pizzu. Raz som tu našla recept ktorý sa mi "páčil" . Rôznymi experimentami som sa dopracovala až k tejto chutnej variante.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Vo vode si nachystáme kvások, zatiaľ zmiešame múky s olejom a soľou. Po asi 10 minútach primiešame kvások. Miešame kým prestane lepiť. Rozdelíme na 2 časti, prípadne aj na viac podľa veľkosti plechu a podľa toho, či chceme cesto okrúhle alebo hranaté. Vyvaľkáme si cesto väčšie ako je plech a prenesieme naň.
-
2
Nakrájame si jeden druh syra na dlhé hranoly a naukladáme ho po okrajoch. Vezmeme si druhý syr, napríklad niva, rozmrvíme ju a sem-tam prihodíme na okraj. Cestom ktoré prevísa z plechu syr prekryjeme a dôkladne ho popritláčame o zbytok cesta.
-
3
Nanesieme paradajkový pretlak, rozotrieme lyžicou až ku spojom, naukladáme suroviny podľa chuti, moje obľúbené sú šunka, saláma, kukurica, šampióny, olivy. Pre tých ktorý obľubujú pikantné pridávam feferóny. Postrúham veľkým množstvom syra a dám piecť na asi 200 - 230 °C približne 20 minút v závislosti od rúry.
- 4
Ak sa mi zvýši malý kúsok cesta spravím si mini pizzu. Vyvaľkám, dám pretlak, salámu a syr. Pečiem vo vyhriatej ale vypnutej rúre keď dokončím tie veľké. Tým teplom čo tam ostane sa to akurát upečie :) Dúfam, že bude chutiť :)
- 4
Diskusia k receptu