Jednoduchý a šťavnatý koláčik nielen na nedeľu :-)
porcií
na 180 °C
Suroviny
| Cesto : | |
| 5 ks |
|
| 150 g |
|
| 1 ks |
|
| 130 ml |
|
| 130 ml vlažná |
|
| 300 g |
|
| 2 čajové lyžičky |
|
| a múka na vymastenie plechu |
|
| Tvarohová plnka : | |
| 500 g |
|
| 250 g alebo maslo |
|
| 1 ks |
|
| 2 PL |
|
| 2 PL /um |
|
| z jedného citróna nastrúhaná |
|
| Pudingová želatína : | |
| 850 ml , plus voda |
|
| 2 PL |
|
| 80 g ( dolcela Maxi ) |
|
| ďalej potrebujeme : | |
| 650 g,mrazená |
|
| 4 ks |
|
| podľa chuti, ktorý pridáme pri dusení rebarbory |
|
|
|
|
Postup
-
1
Cesto : Vajcia vyšľaháme do peny s cukrom a vanilkovým cukrom, postupne pridávame olej, vlažnú vodu, múku a sódu bicarbónu. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme 20 minút pri teplote 180 °C.
- 2
Tvarohová plnka : Maslo, alebo Heru vymiešame spolu s cukrom, vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou. Pridáme tavroh a rum. Všetko spolu dobre premiešame.
- 3
Rebarbora : Mrazenú rebarboru dáme do hrnca, zalejeme 200 ml vody a pridáme cukor podľa chuti a dusíme do mäkka. Udusenú rebarboru precedíme cez sitko a do šťavy z rebarbory dolejeme vodu, aby sme získali 850 ml tekutiny a z toho uvaríme pudingovú želatínu.
- 4
Pudingová želatína : Zmiešali sme si šťavu z rebarbory spolu s vodou. 2/3 tejto šťavy dáme variť. V zvyšnej šťave rozmiešame pudingový prášok, ktorý vlejeme do vriacej tekutiny. Chvíľku povaríme a na záver dosladíme podľa chuti.
- 5
Postup : Na upečený a vychladnutý plát natrieme džem. potom tvarohovú plku a na tvarohovú plnku naukladáme udusenú rebarboru. Banány nakrájame na kolieska a poukladáme na rebarboru. Na záver zalejeme ovocie pudingovou želatínou a necháme dobre vychladnúť. Dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Ukladám.