Svieži rebarborový koláčik s banánom

diabambulka - fotkadiabambulka, 26. novembra 2011

Jednoduchý a šťavnatý koláčik nielen na nedeľu :-)

24
porcií
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto :
5 ks
150 g
1 ks
130 ml
130 ml vlažná
300 g
2 čajové lyžičky
  a múka na vymastenie plechu
Tvarohová plnka :
500 g
250 g alebo maslo
1 ks
2 PL
2 PL /um
z jedného citróna nastrúhaná
Pudingová želatína :
850 ml , plus voda
2 PL
80 g ( dolcela Maxi )
ďalej potrebujeme :
650 g,mrazená
4 ks
 podľa chuti, ktorý pridáme pri dusení rebarbory

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto : Vajcia vyšľaháme do peny s cukrom a vanilkovým cukrom, postupne pridávame olej, vlažnú vodu, múku a sódu bicarbónu. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme 20 minút pri teplote 180 °C.

  2. 2

    Tvarohová plnka : Maslo, alebo Heru vymiešame spolu s cukrom, vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou. Pridáme tavroh a rum. Všetko spolu dobre premiešame.

  3. 3

    Rebarbora : Mrazenú rebarboru dáme do hrnca, zalejeme 200 ml vody a pridáme cukor podľa chuti a dusíme do mäkka. Udusenú rebarboru precedíme cez sitko a do šťavy z rebarbory dolejeme vodu, aby sme získali 850 ml tekutiny a z toho uvaríme pudingovú želatínu.

  4. 4

    Pudingová želatína : Zmiešali sme si šťavu z rebarbory spolu s vodou. 2/3 tejto šťavy dáme variť. V zvyšnej šťave rozmiešame pudingový prášok, ktorý vlejeme do vriacej tekutiny. Chvíľku povaríme a na záver dosladíme podľa chuti.

  5. 5

    Postup : Na upečený a vychladnutý plát natrieme džem. potom tvarohovú plku a na tvarohovú plnku naukladáme udusenú rebarboru. Banány nakrájame na kolieska a poukladáme na rebarboru. Na záver zalejeme ovocie pudingovou želatínou a necháme dobre vychladnúť. Dobrú chuť :-)

    Svieži rebarborový koláčik s banánom - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
A rebarbora nebola znehodnotená, podľa všetkého, ja by som myslela, že sa nedá rebarbora mraziť. Krásny koláčik, naozaj.
Ja si tiež rebarboru každý rok zamrazím ... aspoň mám nový recept na jej využitie ... :) KK