Svieži rebarborový koláčik s banánom

diabambulka - fotkadiabambulka, 26. novembra 2011

Jednoduchý a šťavnatý koláčik nielen na nedeľu :-)

24
porcií
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto :
5 ks
150 g
1 ks
130 ml
130 ml vlažná
300 g
2 čajové lyžičky
  a múka na vymastenie plechu
Tvarohová plnka :
500 g
250 g alebo maslo
1 ks
2 PL
2 PL /um
z jedného citróna nastrúhaná
Pudingová želatína :
850 ml , plus voda
2 PL
80 g ( dolcela Maxi )
ďalej potrebujeme :
650 g,mrazená
4 ks
 podľa chuti, ktorý pridáme pri dusení rebarbory

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto : Vajcia vyšľaháme do peny s cukrom a vanilkovým cukrom, postupne pridávame olej, vlažnú vodu, múku a sódu bicarbónu. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme 20 minút pri teplote 180 °C.

  2. 2

    Tvarohová plnka : Maslo, alebo Heru vymiešame spolu s cukrom, vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou. Pridáme tavroh a rum. Všetko spolu dobre premiešame.

  3. 3

    Rebarbora : Mrazenú rebarboru dáme do hrnca, zalejeme 200 ml vody a pridáme cukor podľa chuti a dusíme do mäkka. Udusenú rebarboru precedíme cez sitko a do šťavy z rebarbory dolejeme vodu, aby sme získali 850 ml tekutiny a z toho uvaríme pudingovú želatínu.

  4. 4

    Pudingová želatína : Zmiešali sme si šťavu z rebarbory spolu s vodou. 2/3 tejto šťavy dáme variť. V zvyšnej šťave rozmiešame pudingový prášok, ktorý vlejeme do vriacej tekutiny. Chvíľku povaríme a na záver dosladíme podľa chuti.

  5. 5

    Postup : Na upečený a vychladnutý plát natrieme džem. potom tvarohovú plku a na tvarohovú plnku naukladáme udusenú rebarboru. Banány nakrájame na kolieska a poukladáme na rebarboru. Na záver zalejeme ovocie pudingovou želatínou a necháme dobre vychladnúť. Dobrú chuť :-)

    Svieži rebarborový koláčik s banánom - obrázok 5

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
A rebarbora nebola znehodnotená, podľa všetkého, ja by som myslela, že sa nedá rebarbora mraziť. Krásny koláčik, naozaj.

Pridaj komentár k receptu: