Orieškové košíčky
Linecké košíčky plnené krémom s lieskových orechov.
30
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
12 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 250 |
|
| 100 g |
|
| 175 g |
|
| 1 ks |
|
| nastrúhaná |
|
| Krém: | |
| 250 ml |
|
| 300 ml |
|
| 3 bal. |
|
| 100 g opražené mleté |
|
| Navrch: | |
| 50 g opražené sekané |
|
| Okrem toho: | |
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: Múku, cukor preosejeme, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké cesto. Zabalíme do fólie a necháme odležať v chlade. Suché formičky na košíčky naplníme cestom a upečieme.
- 2
Krém: Lieskové oriešky zomelieme a v suchej rajničke opražíme. Vyšľaháme smotanu s cukrom do vyšľahanej šľahačky postupne všľaháme mascarpone a nakoniec pridáme opražené lieskové oriešky.
- 3
Dokončenie: Na dno košíčka nastriekame džem naň nastriekame krém. Ozdobíme nasekanými opraženými lieskovými orechmi.
Tiež košíčky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu