Orieškové košíčky
Foto: katarinalucanova
Linecké košíčky plnené krémom s lieskových orechov.
30
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
12 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 |
|
100 g |
|
175 g |
|
1 ks |
|
nastrúhaná |
|
Krém: | |
250 ml |
|
300 ml |
|
3 bal. |
|
100 g opražené mleté |
|
Navrch: | |
50 g opražené sekané |
|
Okrem toho: | |
|
Postup
-
1
Cesto: Múku, cukor preosejeme, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké cesto. Zabalíme do fólie a necháme odležať v chlade. Suché formičky na košíčky naplníme cestom a upečieme.
- 2
Krém: Lieskové oriešky zomelieme a v suchej rajničke opražíme. Vyšľaháme smotanu s cukrom do vyšľahanej šľahačky postupne všľaháme mascarpone a nakoniec pridáme opražené lieskové oriešky.
- 3
Dokončenie: Na dno košíčka nastriekame džem naň nastriekame krém. Ozdobíme nasekanými opraženými lieskovými orechmi.
Tiež košíčky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu