Kulebiaka plnená lososom a ryžou
šéfkuchár hotela Družba v Demänovskej Doline, 18. augusta 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Suroviny
750 g filiet |
|
400 g |
|
250 ml |
|
150 g |
|
100 g |
|
120 g |
|
100 g |
|
2 ks |
|
2 lyžice |
|
1 lyžica |
|
3 lyžice |
|
1 ks |
|
5 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Nadrobno pokrájanú cibuľu pražíme 2 až 3 minúty na troche masla. Pridáme ryžu a spolu pražíme ďalšie 2 minúty. Pridáme rybací vývar, dusíme 16 – 18 minút a ochladíme. Huby nakrájame na plátky, druhú cibuľu nadrobno a opražíme na zvyšnom masle. Pražíme, kým sa z húb neodparí väčšina vody a potom ochladíme. Pokrájané varené vajcia, citrónovú kôru a šťavu, huby, špenát a kôpor zmiešame, osolíme a okoreníme podľa chuti.
- 2
Rozvaľkáme polovicu lístkového cesta na štvorec asi 30 x 30 cm a druhú na trocha väčší štvorec. Menší položíme na maslom vymastený plech, rovnomerne rozložíme polovicu hubovej plnky, pričom ponecháme voľný okraj 2 – 3 cm. Hubovú plnku prekryjeme polovicou dusenej ryže. Na ryžu uložíme na plátky nakrájané filé z lososa a naň dáme zvyšnú polovicu ryže.
- 3
Poslednou vrstvou je zvyšná hubová plnka. Okraje koláča potrieme šľahaným vajcom, navrch položíme väčší štvorec cesta a okraje stlačíme. Celý koláč potrieme vajcom a pečieme 35 – 40 minút pri teplote 220 oC do červena. Podávame ozdobené tenkými plátkami citróna a vetvičkami póru.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu