Foto: dorisa
Koláčiky sa pripravujú tak, ako burizonové guľky, burizony sa nahradia špaldovými pukancami(BIO)
28
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Špalda je predchodkyna pšenice. Je to jedna z najstarších obilnín na svete. Má priaznivé účinky na organizmus so skvelými vyživovými vlastnosťami. Je ľahko stráviteľná a má vysokú nutričnú hodnotu.
-
2
Do kastóla rozpustíme cukor, nechame ho mierne skaramelizovať. Potom pridáme tuk a necháme rozpustiť.
-
3
Pridáme kandizované sladené mlieko a miešame , kým je masa kompaktná.
-
4
Pridáme špaldové pukance a necháme vychladnuť.
-
5
Z masy pomocou lyžičky, alebo naberačky na zmrzlinu tvarujeme kôpky,ktoré hneď ukladáme do košíčkov.
Diskusia k receptu