Foto: monnikka
Jednoduché a chutné pečivo, recept mi posunula švagriná, ja som si tam pridala ešte obľúbené olivy.
Postup
-
1
Z droždia, vody, cukru a dvoch lyžíc múky urobíme kvások, keď vykysne pridáme k ostatným surovinám, /ja som tentokrát mala olivy plnené kápiou/, zamiešame a vymesime cesto. Necháme vykysnúť na teplom mieste cca 40 minút.
-
2
Znovu premiesime a naolejovanou rukou si odoberáme z cesta a vytvarujeme na mastnom plechu žemle alebo rožky.
-
3
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 190 stupňov do zlatohneda. Z tejto dávky mi vyšlo deväť väčších žemlí.
-
4
foto v reze.....dobrú chuť.
@staja : z tejto dávky mi vyšlo 9 väčších žemlí, ako vidno na fotke, cesto kyslo cca 40 minút, pred pečením som už nenechala žemle kysnúť, keď som dala na plech poslednú hneď išli do rúry asi tak na 20- 25 minút, sleduj podľa svojej rúry, keď už majú peknú farbu môžeš vybrať, tak nech sa vydaria....