Jemné tvarohové koláčiky s tvarohom fotorecept
Také jemné a lákavé, že neodolá nik. Možno pre niekoho nezvyčajné, lebo tvaroh ide do cesta ale aj do plnky. Plnku si môžme aj Zobraziť celý popisTaké jemné a lákavé, že neodolá nik. Možno pre niekoho nezvyčajné, lebo tvaroh ide do cesta ale aj do plnky. Plnku si môžme aj obmeniť.
porcií
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
| 1/2 l |
|
| 1/2 kocky |
|
| 4 PL |
|
| 2 ks |
|
| 200 g |
|
| 125 g |
|
| 2 čl |
|
| 500 g |
|
| 500 g |
|
| 1 ks |
|
| plnka: | |
| 375 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 hrsť (približne) vopred namočené v rume |
|
| podľa chutí |
|
| 1/2 ks |
|
| 1 ks |
|
| posýpka: | |
| 50 g |
|
| 1 ks |
|
| 3 pl |
|
| 3 pl |
|
| 3 pl |
|
Postup
-
1
V mlieku si nechám rozpustiť droždie a cukor.Netreba aby vykyslo,len aby nabutnalo.
-
2
Pridám roztopené maslo a vajcia.
-
3
Mäkký tvaroh,citronovú kôru,
-
4
a preosiatú múku so soľou,zapracujem a
-
5
vyložím cesto na dosku a 2-3 minútky ho prehnetiem.
-
6
Dám naspäť do misky a nechám na teplom mieste vykysnúť,až zdvojnásobí svoj objem.
-
7
Medzi tým si pripravím plnku a mrveničku z uvedených ingrediencii.Hrozienka si treba dopredo namočiť do rumu a rum potom zliať a môžem ho použiť pri dalšom pečení.
-
9
Tak isto aj mrveničku.Urobí sa jej trochu viac,ale dá sa využiť neskôr a to tak,že z nej urobím plnku.
-
10
ked cesto je vykysnuté,tak ho vyložím na dosku,prehnetiem zľahka ,
-
11
a rozdelím na rovnaké časti ,asi 30 sk.každý kúsok vytvarujem do guľky a
-
12
nechám na pomastenom plechu odpočinuť 15 min.
-
13
Potom si pohárom stred pritlačím a do stredu dám plnku,posýpem mrveničkou a kraj potriem rozšľahaným vajcom.
-
14
Nakoľko sa mrveničky urobilo viac,tak pridám lekvar z ríbezlí,zamiešam a použijem na plnku.
-
15
Plnku si môžme prispôsobiť podľa fantázie.
-
16
Tieto boli výborné,lebo tie sa pojedli prvé.
-
17
Dobrú chuť.









dakujem za nahliadnutie rcp.
mne by chutili možno aj tvarohové koláčiky s tvarohovým tvarohom