Foto: nika182
V dost burlivej diskusii si toho precitate dost o tom preco ano ntuky a sacharidy nie. Urobte si vlastny nazor, ktory vsak skuste zalozit Zobraziť celý popisV dost burlivej diskusii si toho precitate dost o tom preco ano ntuky a sacharidy nie. Urobte si vlastny nazor, ktory vsak skuste zalozit na faktoch podlozenych vysledkami, nie len vedeckych vyskumoch a sacharidovom marketingu. Za tym, ze sacharidy v objeme v akom ich vacsina jete su nezdrave si stojim. Aj za tym, ze prijem ma byt v poradi tuky, bielkoviny, sacharidy.
porcie
príprava
Postup
-
1
Vajíčka uvaríme natvrdo a nakrájame. Ostatné suroviny nakrájame na malé kocky. Syr som dala bez množstva, pridajte si podľa chuti:) Dávam ementál alebo nivu. Jogurt používam biely selčiansky ale hollandiu selskú lebo sú najzdravšie a najchutnejšie na našom trhu:)
- 2
Nakrájané suroviny zmiešame v mise. Pridáme jogurt, tatársku omáčku a cesnak. Keď pridávam tatársku omáčku nesolím ani nekorením.Vyjdu 4 porcie. Podávam na listoch šalátu alebo špenátu. Skúste bez pečiva, je sýty a chutný:)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@nika182 , sorry mohol to byt dobry recept ale v globale si dopadla ako McDonald ktory ked robi salat ten ma viac eciek a kalorii ako ich hamburger.
to je veľmi komplexná a zložitá otázka. čiastočne súhlasím s @2010 , ked píše o voľných cukroch - mám na mysli disacharidy /repný cukor a iné./ a zložité cukry /polyméry škrobu, iné./, jednoduché cukry /glukoza, fruktoza a iné/ všeobecne sa "biely cukor" radí k "bielym jedom" pre organizmus človeka podobne ako soľ.
len veľmi stručne je biochemická cesta, ktorou sa tuky menia na cukry, ako aj cukry na tuky, dokonca i bielkoviny a spätne.
možno mala autorka na mysli tzv. "zdravý cholesterol" a "nebezpečný cholesterol", atd.
len posledné trendy - dlho sa myslelo, že bravčová masť je nepriateľ číslo jedna, a nie je to tak :-) dokonca ani ten zatracovaný bravčový bôčik už vôbec nie je zatracovaný :-) nehovorím o vynikajúcej a zdraviu prospešnej mangalici a o iných živočíšnych a rastlinných tukoch, najmä ak obsahujú omega-3 mastné kyseliny.
uff, ale som sa rozrečnila :DDD
Polnohospodarsky vyprodukovane potraviny - obilniny, strukoviny oproti tomu len 12 000 rokov...
K tomu len Tolko:
ak by som sa chcela stravovat skutocne paleo,musela by som dvihnut zadok z kanclu,ist nazbierat plody z narucia prirody,zabit zviera,samozrejme ho upravit ku konzumacii,lebo sak bielkoviny su stavebny material aj na budovanie svalstva,treba sa pri nich hybat..a mat na starosti len obzivu seba a svojej rodiny....a nie zabit salat tatarkou a syrom...Moje recepty tiez nehyria zdravim,vselico tam najdes,ale nikde nepresviedcam,ze su zdrave....to je podstatny rozdiel
sk.wikipedia.org/wiki/Cukrovar...
www.trener.sk/vyziva/niektore-rizika-nadmerneho-prijm...
Myslim si ze nie je az taka pravda ze nase babky sa lepsie stravovali , jedli co bolo v sezone a tak napriklad na jar uz im skoro vsetko doslo a nove este nebolo. Hlavne co bolo nesedeli na zadku.
Inac moj lekar asi tara bludy lebo co ma na stene v ordinacii sa nezhoduje s ani jednou teoriou na Vareche.
Jeho je 1/2 plus 1/3 plus 1/3 ( daako neostalo miesto na 5 knedli s mukovou omackou a masom )
varecha.pravda.sk/recepty/bravcove-na-cesnaku-fotorecept/...
varecha.pravda.sk/recepty/africko-slovensky-zemiakovy-sal...
tvrdy syr 400 kcal som nahradil fetou 250 kcal, tatarka dve lyzice 200 kcal, preto som si mohol dat este naan e Afgani 130 kcal.
Inac salat bol super :-)
Dik @jujoska za link.
2 rozky , 1 pagac, 1 kusok torty a 1 tycinka, a mas o celo dennu spotrebu kalorii postarane :-)
www.chudnutie-ako.sk/potraviny/energeticke-hodnoty-potravin....