
Plnený bôčik s pivovou omáčkou
Bravčový bôčik naplníme plnkou z uvarených krúp, listového špenátu a na drobné kocky nakrájanej klobásy...

Treskokoláč
Nechala som sa inšpirovať českým časopisom Kuchyně, ale samozrejme som si ho nakoniec spravila podľa seba...

Barbari (perzský sezamový chlieb)
Tento ľahký chrumkavý chlebík je v Iráne obľúbený ako súčasť raňajok, najmä s rozdrobeným bielym syrom...

Sladký zapečený toustový chleba
V jednoduchosti je krása, a niekedy aj spása, pokiaľ je nedeľa, ochodíky na dedinách...

Marinovaný miš-maš
Včera sme dostali balíčky od holandského šéfstva. Bolo tam x sladkostí a medzi inými aj hovedzia roštenka,...

Paštéta z bôčika
Slaninu a mäso nakrájame na kocky 3x3 cm. Slaninu začneme zohrievať v hrnci na miernom ohni....

Pappardelle s kuracím mäsom a silnou hríbovo-smotanovou omáčkou s restovanými vlašskými orechami
Veľmi sýty obed... čo dodať. Použil som relatívne veľké množstvo húb na jednu porciu, určite...

Čokoládovo - ríbezľový perník
Vajcia s cukrom vymiešame dopenista. Pridáme ostatné suroviny - múku, mlieko, olej, PDP,...

Mrkvová torta
Už je to niekoľko rokov, čo som pred Veľkou nocou hľadala nejaké nápady na zákusok, ...

Tuniak s rukolou a parmezánom
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

Zeleninový slaný koláč
Viem, že je tu niekoľko receptov na slané koláče ale tento ma veľmi zaujal hlavne kôli cestu...

Medovo-makové krémové rezy
Na tento víkend vynikajúce rezy z medového cesta, do ktorého som pridala celý mak.

Kuřecí prsa plněná čedarem a šunkou s květákovou přílohou
Kuřecí prsa rozkrojíme, ale nedokrojíme (na motýlka). Lehce naklepeme přes folii, osolíme a opepříme,...

Bezlepkový mäkký sendvič na chlebíčky
Zmiešaním 150 ml vlažnej vody, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme približne 10 minút...

Medovník (predchodca Marlenky :)
Na tento zákusok som chodievala do kaviarní ako stredoškoláčka a po získaní receptu ho pekávam veľmi často....

Pstruh z Gave
V našich končinách je to menej známa úprava pstruha, ale nesporne veľmi chutná. Recept...

Baklažán s bazalkovým pestom, mozzarellou a paradajkami
Baklažán nakrájame na tenšie kolieska, nasolíme z obidvoch strán a necháme "vyplakať" asi tak 20 min....

Celozrnný chlieb
Môj prvý celozrnný chlieb. Mala som veľkú obavu, ako to dopadne, ale bol naozaj...

Morčacie prsia na spôsob Asconese
Ascona je malebné švajčiarske mesto blízko talianskych hraníc, jeho kuchyňa je samozrejme ovplyvnená tou susedskou. Švajčiari obľubujú...

Tofu s pórom, kukuricou a fazuľou
Tofu na póre s kukuricou sme robievali už dávnejšie, akurát minule, keď bol priateľ sám...

Zapečená plněná dýně hokaido
Dýně omyjeme, osušíme a na spodku odřízneme, abychom je mohli postavit, horní část...

Jednoduchý čokoládový dezert s nutellovým krémom
Do misky som dala zmäknuté maslo. Pridala som hnedý cukor, vanilkový cukor a začala som...

Čerešňové halušky
Takéto halušky robila moja mamina a keď je čas čerešní, robím ho sem-tam aj ja...

Skutočne dobré cookies
Zmes 1: Všetky suroviny nasypeme do väčšej misy a dobre ich zmiešame.

Ľadový šalát s kozím syrom, figami a granátovým jablkom
Tvoril súčasť nášho silvestrovského menu, najskôr som ho pripravila len zo zvedavosti (videla som iba fotku...

Zapletaný zemiakový lángoš
Dnes predstavujem inú verziu lángoša, ako sme na ňu zvyknutí. Cesto je presne také, ako...