Kuracie batôžky v závoji fotorecept

evusik - fotkaevusik, 9. februára 2014
Kuracie batôžky v závoji (fotorecept)
Foto: evusik

trochu inšpirácie nikoho nezabije... alebo ako z obyčajného jedla vyčariť slávnostné

20 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

 (závoj)




Postup

  1. 1

    potrebovala som narýchlo uvariť niečo aj dobré aj pekné... prvé čo ma napadlo boli kuracie prsia... čo sa týka tepelnej úpravy, kuracie prsia sú fakt rýchlovka... tak som ešte povyťahovala čo som mala v chladničke a pustila som sa do varenia... tukovú blanu - závoj prepláchneme vo vode, môžeme pridať trochu citrónovej šťavy, prsia narežeme na rezne a jemne rozklepeme, kuraciu pečeň očistíme

    Kuracie batôžky v závoji (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    tukovú blanu roztiahneme na doske, do stredu dáme kuracie prsia, ja som ich osolila a okorenila len z jednej strany, do stredu dáme kuraciu pečeň a sušené slivky ktoré som na chvíľu namočila do koňaku ale to nie je nutné, aj keď je to dobré...

    Kuracie batôžky v závoji (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    najskôr zvinieme mäso a potom ho zabalíme do blany

    Kuracie batôžky v závoji (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    v prvom rade sú zámotky s pečeňou a slivkou, v druhom rode som zamotala len samotnú pečeň, ktorú som len orascovala a v treťom rade sú dva zámotky s pečeňou a slaninou

    Kuracie batôžky v závoji (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    dáme piecť do rozpálenej rúry na 200°C na 20-25 minút

    Kuracie batôžky v závoji (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a takto vyzerá batôžtek v reze

    Kuracie batôžky v závoji (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    podávala som s hranolkami pečenými na plechu, paradajkovo-cibuľovým šalátom a cesnakovým dresingom

    Kuracie batôžky v závoji (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    aj keď som varila veľmi narýchlo, začala som variť o 11,00 o 12,00 bol obed na stole a musím povedať, že som sama bola prekvapená aké dobré aj pekné to bolo... niekedy sa zadarí celkom náhodou :)

    Kuracie batôžky v závoji (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

katkat
krasne, hned by som si nejaky batoztek uchmatla
sracz
Vynikajúca práca milá @evusik a oreto som sa rozhodol doslova "skopírovať" moje už raz použité slová: Kurátenko ja rád!!! A veľmi! Smiem a môžem ho na všetky spôsoby 24/7/12/364/5)!!! Aj to Tvoje, @evusik šikovnnlá domáca pani, ma priam "fascinuje" vôňou a c*h*u*ť*o*u!
medovnicek
musím sa popozerať po tej tukovej blane, budem mať návštevu a tieto balíčky by sa mi veľmi páčili ako pohostenie
evusik
ďakujem všetkým za nahliadnutie a pekné komentáre :)
zabudla som do receptu napísať, že je to dobré nielen ako hlavné jedlo čiže teplé ale na studeno je to hádam ešte lepšie... čiže aj na nejakú studenú misu je to celkom vhodné :)
sisuk
krásne batôžky, super inšpirácia!
dandika1
@evusik pekne nafoteny -urcite chutny a zaujimavy receptik ,ktory velmi zaujal -ingrediencie ,ktore pouzivam-preto ukladam v kratkej dobe vyskusam a urcite pochvalim -vdaka a prajem pekny vecer<<<>>>
babidka
... niekedy sa zadarí celkom náhodou :)@evusik , nuz nahode treba obcas aj pomoct :-) Keby si nerozmyslala - tak by ta nic nenapadlo a ...upiekla by si celkom obycajne kuracie rezne ! Velmi pekny recept :-)
jerica
..poznám ten myšlienkový pochod ako to v hlave melie, a ruky lietajú, hneď má hladoš tanier na stole vykúzlené dielo a potom s chuťou oblizuje sa, a čo len oči pučí , kde sa to tak rýchlo vzalo ! :-) páči sa mi :-)
tiginko
jedlo je krásne a určite výborné...ale prezraď @evusik , čo za nádherný tanier (alebo misa?) to máš, neskutočne sa mi páči...dá sa niekde zohnať?
evusik
dievčence ďakujem, že ste sa zastavili a pozreli môj recept :)
@tiginko to mám takú súpravu, toto je veľký tanier niečo ako podnos a mám k tomu ešte plytký, hlboký tanier, malý tanierik, misku a šálku ale aj keď je to celkom pekné nie je to žiadna vzácnosť... cenu si už nepamätám ale nebolo to bohvieako drahé... no a kúpila som to pred rokom v nejakom obchode s domácimi potrebami v Senici... ja tam tie obchody moc nepoznám, bola som tam na nákupy s dcérou, ale bolo to také zoskupenie obchodov - Kaufland, Dráčik a ostatné si nepamätám :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia