Bravčová panenka
Bravčová panenka

Roláda z panenky, zo špenátu a z vajec

Ján Cigánik
šéfkuchár hotela Vienna House Easy v Bratislave, 19. marca 2018
Roláda z panenky, zo špenátu a z vajec
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
90 minút
príprava

Suroviny

Roláda:
600 g
500 g
3 strúčiky
1 PL
4 ks
Zemiakové pyré:
600 g
50 g
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčovú panenku očistíme, pozdĺžne narežeme tak, aby sme vytvorili veľký plát. Jemne ho naklepeme, osolíme a okoreníme.

  2. 2

    Špenát podusíme s cesnakom na olivovom oleji, ochutíme. Vajcia varíme 9 minút vo vode, ošúpeme. Na mäso rozložíme špenát a vajíčka a zvinieme. Roládu zabalíme do potravinárskej fólie, dáme na 30 minút na paru, potom rozbalíme a opečieme na oleji na panvici.

  3. 3

    Zemiaky očistíme, uvaríme v osolenej vode domäkka, vodu scedíme a ručným mixérom vyšľaháme, pridáme maslo a mlieko a ešte šľaháme. Podľa potreby dochutíme soľou. Na tanier dáme zemiakové pyré, zvyšný špenát a roládu, dozdobíme.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: