Roláda z panenky, zo špenátu a z vajec
Ján Cigánik
šéfkuchár hotela Vienna House Easy v Bratislave, 19. marca 2018
šéfkuchár hotela Vienna House Easy v Bratislave, 19. marca 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
90 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Bravčovú panenku očistíme, pozdĺžne narežeme tak, aby sme vytvorili veľký plát. Jemne ho naklepeme, osolíme a okoreníme.
- 2
Špenát podusíme s cesnakom na olivovom oleji, ochutíme. Vajcia varíme 9 minút vo vode, ošúpeme. Na mäso rozložíme špenát a vajíčka a zvinieme. Roládu zabalíme do potravinárskej fólie, dáme na 30 minút na paru, potom rozbalíme a opečieme na oleji na panvici.
- 3
Zemiaky očistíme, uvaríme v osolenej vode domäkka, vodu scedíme a ručným mixérom vyšľaháme, pridáme maslo a mlieko a ešte šľaháme. Podľa potreby dochutíme soľou. Na tanier dáme zemiakové pyré, zvyšný špenát a roládu, dozdobíme.
Tiež bravčová panenka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu