Moja hubová polievka
Foto: nickaa
Jar v plnom prúde, blíži sa leto a s ním hubová sezóna, a tak treba minút zásoby sušených hríbov. Ja som ich použila do Zobraziť celý popisJar v plnom prúde, blíži sa leto a s ním hubová sezóna, a tak treba minút zásoby sušených hríbov. Ja som ich použila do polievky s haluškami. Vôňa priláka aj susedov. :-)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na olivovom oleji si orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu a kúsok póru.
- 2
Pridáme nakrájané zemiaky, sušené hríby, bujón a zalejeme vodou (cca 2,5, litra). Necháme variť.
- 3
Medzitým si pripravíme halušky. Ja ich robím veľké ako svet z hrubej múky a jedného vajíčka. V miske si vymiešam vajíčko, soľ a hrubú múku. Množstvo dávam od oka, aby neboli moc tvrdé ani rozlievajúce sa.
- 4
Keď sa v polievke uvaria zemiaky pridám halušky. Ochutíme domácou vegetou, soľou a mletou sladkou paprikou podľa chuti. Necháme halušky vyplávať na povrch a odstavíme zo sporáka. Pridávam fotku minuloročnej sezóny.
Tiež hubová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu