Pečené slaninové rožky s 5*****

najkuchticka - fotkanajkuchticka, 27. marca 2012

Vela receptov som precitala, prestudovala, no rozky nie a nie vyjst tak ako na obrazku. Vyskusala som tento, nedalo mi to proste. Dnes upecene Zobraziť celý popisVela receptov som precitala, prestudovala, no rozky nie a nie vyjst tak ako na obrazku. Vyskusala som tento, nedalo mi to proste. Dnes upecene ma velmi prekvapili, boli makkucke a vyborne chutovo. Podelim sa teda o tento recept s vami :)

16
porcií
30 minút
na 230 °C

Suroviny

900 g preosiata
60 g struhany
150 g vareny
250 g
60 g
3 ČL
2 ČL
1 ČL
1 kocka čerstvé
500 ml vlazne
1 ks na potretie
PLNENIE:
 nakladane




Postup

  1. 1

    Nachystala som si všetky suroviny potrebné na prípravu.

  2. 2

    Spravíme si kvások z mlieka cukru a kvasnic. Do muky pridame struhany syr, sol, rascu, cukor, kvasok, najkrajanu slaninku na drobno, pretlaceny zemiak a tuk.

  3. 3

    Vypracujeme cesto, ktoré dame na teple miesto kysnut cca 1 hod. Zatial si nakrajame uhorky na tenke pasiky, ktorymi budeme rozky plnit.

  4. 4

    Ked je cesto dostatocne nakysnute, troska ho premiesime, rozdelime na 2 casti. 1. čast cesta vyvalkame do tvaru kruhu, rozdelime na rovnakych 8 casti (trojuholniky). Do kazdeho trojuholnika dame pasik uhorky, okraje ohneme a zakrutime do tvaru rožka. To iste urobime aj s druhou polkou cesta. (Komu viac budu chutit bez uhorky, moze ju vynechat)

  5. 5

    Rožky prelozíme na plech, nechame podkysnut 10 min.Potom ich potrieme vajickom. Ruru zohrejeme na 230 stupnov a pecieme priblizne 15 min.

  6. 6

    Po upeceni ich potrieme slanou vodou. Nechame ich vychladnut po utierkou.

Diskusia k receptu

danielas
tie rozprávajú ! Krásne.Tú slaninku si najprv vyškvarila,alebo takú surovú si dala?
rybarkuchar
Tak toto ma zaujalo. Mám podobný problém s rožkami - stále to nie je ono. Verím, že toto bude to pravé. V sobotu vyskúšam.
pivonka
Aj mňa tieto rožky zaujali, dávam do kk. Trochu ma zneisťuje tá uhorka, ako to chutí? Ale cesto s mi páči, určite vyskúšam.
babina28
páčia sa mi tvoje rožteky vyskušam aj s tou tvojou slaninkou
babidka
ach , to bude nasup :-))) dobruckke , mastnucke , kaloricke ....upeciem ich - co najskor- ale zodpovedna za moju nadvahu budes ty!!:-)))))
orchidea
verím tomu že sú vynikajúce lebo aj tak vyzerajú...ukladám si recept
paveva
tiež sa mi páčia, ale čo s tou uhorkou? vyskúšam bez nej, alebo má nejakú špecifickú chuť?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia