Foto: najkuchticka
Vela receptov som precitala, prestudovala, no rozky nie a nie vyjst tak ako na obrazku. Vyskusala som tento, nedalo mi to proste. Dnes upecene Zobraziť celý popisVela receptov som precitala, prestudovala, no rozky nie a nie vyjst tak ako na obrazku. Vyskusala som tento, nedalo mi to proste. Dnes upecene ma velmi prekvapili, boli makkucke a vyborne chutovo. Podelim sa teda o tento recept s vami :)
porcií
na 230 °C
Suroviny
900 g preosiata |
|
60 g struhany |
|
150 g vareny |
|
250 g |
|
60 g |
|
3 ČL |
|
2 ČL |
|
1 ČL |
|
1 kocka čerstvé |
|
500 ml vlazne |
|
1 ks na potretie |
|
PLNENIE: | |
nakladane |
|
Postup
-
1
Nachystala som si všetky suroviny potrebné na prípravu.
- 2
Spravíme si kvások z mlieka cukru a kvasnic. Do muky pridame struhany syr, sol, rascu, cukor, kvasok, najkrajanu slaninku na drobno, pretlaceny zemiak a tuk.
- 3
Vypracujeme cesto, ktoré dame na teple miesto kysnut cca 1 hod. Zatial si nakrajame uhorky na tenke pasiky, ktorymi budeme rozky plnit.
- 4
Ked je cesto dostatocne nakysnute, troska ho premiesime, rozdelime na 2 casti. 1. čast cesta vyvalkame do tvaru kruhu, rozdelime na rovnakych 8 casti (trojuholniky). Do kazdeho trojuholnika dame pasik uhorky, okraje ohneme a zakrutime do tvaru rožka. To iste urobime aj s druhou polkou cesta. (Komu viac budu chutit bez uhorky, moze ju vynechat)
- 5
Rožky prelozíme na plech, nechame podkysnut 10 min.Potom ich potrieme vajickom. Ruru zohrejeme na 230 stupnov a pecieme priblizne 15 min.
- 6
Po upeceni ich potrieme slanou vodou. Nechame ich vychladnut po utierkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@marianne69