Hrachová kaša s kyslou kapustou a údeným mäsom
Foto: sepkam
Vydala som sa na staré kolena na Liptov. Až teraz som zistila, aký je Liptov krásny a aké sú tu chutné jedlá. Zobraziť celý popisVydala som sa na staré kolena na Liptov. Až teraz som zistila, aký je Liptov krásny a aké sú tu chutné jedlá. Jedno vám prezentujem... Je jednoduché, sýte a veľmi chutné.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
podľa potreby (akýkoľvek) |
|
podľa potreby |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 rolka |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
podľa potreby |
|
2-3 ks |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Namočíme si vopred hrach na pár hodin (2-8) alebo použijeme mrazený či čerstvý. Hrach dáme do hrnca s vodou spolu s údeným mäskom, klobáskou, rebrami, kto má ako rád... alebo čo má kto v chladničke. Dochutíme korením, bobkovým listom a soľou. Uvaríme kašu.
- 2
Kašu zahustíme zápražkou (múka opražená na masti). Ja robím na karameli s cibuľkou a zahustím ju ku koncu postrúhanym zemiakom miesto zápražky.
- 3
V druhom hrnci uvaríme kyslú kapustu. Keď je všetko mäkučké je to jednoduché... Naložíme na tanier, u nás len do hlbokého. Najprv hrachovú kašu, do stredu kapustu a údené a samozrejme lyžicu... Ak nemáte údené alebo chuť naň, stačí si upražiť cibuľku so slaninkou a poliať. Mňam mňam, sýte a jednoduché. Či aj chutné posúďte sami. Želám dobrú chuť.
Tiež hrachová kaša:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Veru...moja mamka pochádzala z Brašova. Aj ona spomínala, že to jedávali takto.
Dakujem za recept, niekedy navarim.