Hydinová krémová polievka

hviezdickaz - fotkahviezdickaz, 10. januára 2012
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g uvarené
1,2 l
200 ml
200 g (mrkva,petržlen,zeler,hrášok)




Postup

  1. 1

    V hrnci rozpustíme maslo,pridáme nakrájanú zeleninu a na miernom ohni oprážame asi 3 min. Zeleninu poprášime múkou, premiešame a ešte chvíľu dusíme.Hrniec odstavíme, prilejeme vývar, zeleninu rozmixujeme.Potom necháme polievku zovrieť ( prípadnú penu odoberieme ) ,pridáme nadrobno nakrájané uvarené mäso a ešte 20 min. varíme. Pridáme smotanu,soľ,mleté čierne korenie,muškátový oriešok,chvíľku prevaríme a odstavíme. Ozdobíme petržlenovou vňaťou,podávame s pečivom.

Diskusia k receptu

domci4
mňam :) uložená, chcela by som ju vyskúšať




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia