Foto: jody
Jedna z mojich ´Slovenčín´, zasa trochu iná... ako inšpirácia.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Deň vopred naložíme mäso do zmesi medu, brandy, sójovej omáčky a kardamónu. Nesolíme. Na druhý deň načistíme zeleninu, z mrkvy a petržlenu urobíme škrabkou na zemiaky úhľadné plátky, pór a cesnak nakrájame na pásiky.
- 2
V rozpálenom woku opečieme najskôr nasucho olúpané arašidy. Odložíme. Potom opekáme postupne všetku zeleninu. Odložíme bokom. K mäsu v páci pridáme trochu škrobu a opečieme aj všetko mäso. Vyberieme.
- 3
Do woku nalejeme trošku vývaru a ochucujeme ho sójovou omáčkou, medom, citrónom, kurkumou a kardamónom. Pridala som aj trochu chilli pasty. Omáčku vypneme, vrátime do nej všetko opražené a necháme prehriať. Podávame s dusenou ryžou. Prajem dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu