Áziou šmrncnutá panvica

jody - fotkajody, 14. júna 2012
Áziou šmrncnutá panvica
Foto: jody

Jedna z mojich ´Slovenčín´, zasa trochu iná... ako inšpirácia.

15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Deň vopred naložíme mäso do zmesi medu, brandy, sójovej omáčky a kardamónu. Nesolíme. Na druhý deň načistíme zeleninu, z mrkvy a petržlenu urobíme škrabkou na zemiaky úhľadné plátky, pór a cesnak nakrájame na pásiky.

  2. 2

    V rozpálenom woku opečieme najskôr nasucho olúpané arašidy. Odložíme. Potom opekáme postupne všetku zeleninu. Odložíme bokom. K mäsu v páci pridáme trochu škrobu a opečieme aj všetko mäso. Vyberieme.

  3. 3

    Do woku nalejeme trošku vývaru a ochucujeme ho sójovou omáčkou, medom, citrónom, kurkumou a kardamónom. Pridala som aj trochu chilli pasty. Omáčku vypneme, vrátime do nej všetko opražené a necháme prehriať. Podávame s dusenou ryžou. Prajem dobrú chuť.

    Áziou šmrncnutá panvica - obrázok 3

Diskusia k receptu

jody
Co ak by ho nemal kto vypit? Ci jako? :D
rybarkuchar
No šmrncla si to zodpovedne. Prísad požehnane, ale výsledok určite stál za to.