Tvarohové guľky so špenátom v paradajkovo-fazuľovom ragú
Jozef Popelka
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Pepper Inn v Šali, 19. júna 2018
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Pepper Inn v Šali, 19. júna 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Suroviny
Tvarohové guľky: | |
200 g |
|
300 g (sparený a posekaný |
|
2 ks |
|
50 g (postrúhaný) |
|
100 g |
|
|
|
|
|
Ragú: | |
2 x 400 g konzerva |
|
275 g konzerva |
|
4 strúčiky |
|
1 PL |
|
750 ml |
|
100 ml |
|
2 hrste (listy) |
|
Postup
-
1
Tvarohové guľky: Najskôr premiešame baby špenát, tvaroh, vajcia, parmezán, múku, soľ a korenie. Z cesta vytvoríme guľky veľkosti orechov a odkladáme ich na pomúčenú tácku.
- 2
V panvici na lyžici oleja opekáme pol minúty cesnak pokrájaný na plátky. Pridáme nakrájané paradajky, vývar a cukor a povaríme 20 minút. Prisypeme fazuľu a varíme ešte 5 minút.
- 3
Napokon vložíme guľky, prikryjeme a varíme 6–8 minút. Bazalku rozmixujeme so zvyšným olejom a zmesou pokvapkáme pokrm pri podávaní.
Tiež tvarohové guľky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu