Jemné trené cesto
mesačník Varecha, 8. augusta 2024
Foto: Kulinární studio MAFRA
Cukrársky recept na jemné trené cesto sa vám možno bude zdať komplikovaný: treba vyšľahať maslo, šľahačku, sneh z bielkov a tak ďalej... Lenže výsledok Zobraziť celý popisCukrársky recept na jemné trené cesto sa vám možno bude zdať komplikovaný: treba vyšľahať maslo, šľahačku, sneh z bielkov a tak ďalej... Lenže výsledok vás očarí.
porcia
príprava
Postup
-
1
Zmäknuté maslo vyšľaháme spolu so 100 g cukru do svetlej peny. Potom do maslovej peny po jednom zašľaháme žĺtky.
- 2
Z bielkov, zo soli a zvyšných 50 g cukru pomaly vyšľaháme sneh. Studenú smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha.
- 3
Múku zmiešame so zemiakovým škrobom a sódou bikarbónou.
- 4
Do maslovej peny primiešame pomocou stierky najskôr šľahačku, potom striedavo múčnu zmes a sneh z bielkov. Hotové cesto ďalej použijeme na prípravu koláča.
- 5
Z tohto treného cesta si môžete upiecť napríklad ríbezľový koláč s posýpkou (recept nájdete po kliknutí na odkaz)...
- 6
...alebo vyskúšajte chutné mafiny s posýpkou (recept nájdete po kliknutí na odkaz)
- 7
...či výborný višňový chlebík (recept nájdete po kliknutí na odkaz).
Tiež cesto:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Recept se mi líbí, suroviny i postup až na to, že bez konce a bez žloutků. Číhám tu jako mlsný pes, zda se někdo ozve. Volno zda @redakcia či Kulinární studio Mafra.
P.S. Bývalo dříve zvykem, že kliknutím na autora receptů se rozbalily všechny jeho recepty, byť byly uvedeny např. v tištěném časopise, nebo jako firemní reklama - něco jako ochutnávka. Tady se není čeho chytit. Taková kulinářská paní Colombová. Ochutnáme?
Dobrý večer. Áno tie žĺtky sa kamsi stratili :) Už sú doplnené do postupu receptu. Ďakujeme za upozornenie.
Presne tak :)
Recepty od Kulinární studio MAFRA sú prevzaté z tlačeného mesačníka Varecha. Uvedené štúdio na našom portáli nemá založený svoj profil, preto odkaz na "autora" nie je aktívny.