Bezlepkové cupcakes

dora - fotkadora, 15. februára 2017
Bezlepkové cupcakes
Foto: dora

Dajú sa použiť na Valentína alebo na hocijakú inú príležitosť i nepríležitosť. Sú hutnejšie, nie ako bežné cupcakes, ale mne, čo sa snažím stravovať zdravšie a som zvyknutá na iné chute a konzistencie, to nevadí. Snáď si pochutnáte aj vy.

23
porcií
45 minút
na 180 °C

Suroviny

350 g
50 g
400 ml
250 ml
120 g
120 g
1 PL
 na vymastenie
250 g
250 g
30 g
1 PL
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V mise zmiešame múky, mlieko, sirup, orechy, škoricu a cviklu.

  2. 2

    Formičky vymastíme kokosovým olejom a lyžicou do nich vlievame polotuhé cesto. Pečieme 45 min. pri teplote 180 °C. Hotové cupcakes necháme vychladnúť a potom ich vyklopíme z formičiek alebo aj nie.

  3. 3

    Na plnku rozmixujeme najprv do hladkého krému cviklu s trochou mascarpone. Zmiešame so zbytkom surovín, naplníme vrecko so zdobiacou špičkou a zdobíme.

  4. 4

    Hotové cupcakes môžeme dozdobiť strúhanou čokoládou alebo jej hoblinkami, prípadne rôznymi cukrárskymi ozdobami alebo čokoládovými bonbónikmi, taktiež opraženými a nasekanými orechmi.

    Bezlepkové cupcakes - obrázok 4

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
@Dora (20.2.2017 10:06) Myslela som si, no pre istotu overila. Ďakujem pekne za info, už som ich aj vyskúšala. Nie sú zlé, ale nie moja šálka kávy, hoci podľa surovín som myslela, že bude. Ale o tom to je, chute sú rôzne. Moja kamarátka sa ich zase nevedela dojesť, už som jej aj recept posunula. Ďakujem zaňho veľmi pekne :-)


@Katka78 (27.3.2017 17:22)

Katka dakujem velmi pekne za odozvu. Som rada, ze aj ked tebe som sa netrafila do chute, tak aspon kamaratke :-) Je pravda, ze cesto je trochu hutnejsie, ale ja take mozem. A ked viem, ze nejem vyslovene nezdravo, tak si ich doprajem s chutou :-)

Pridaj komentár k receptu: