
Foto: dora
Dajú sa použiť na Valentína alebo na hocijakú inú príležitosť i nepríležitosť. Sú hutnejšie, nie ako bežné cupcakes, ale mne, čo sa snažím stravovať zdravšie a som zvyknutá na iné chute a konzistencie, to nevadí. Snáď si pochutnáte aj vy.
porcií
na 180 °C
Suroviny
350 g |
|
50 g |
|
400 ml |
|
250 ml |
|
120 g |
|
120 g |
|
1 PL |
|
na vymastenie |
|
250 g |
|
250 g |
|
30 g |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
V mise zmiešame múky, mlieko, sirup, orechy, škoricu a cviklu.
- 2
Formičky vymastíme kokosovým olejom a lyžicou do nich vlievame polotuhé cesto. Pečieme 45 min. pri teplote 180 °C. Hotové cupcakes necháme vychladnúť a potom ich vyklopíme z formičiek alebo aj nie.
- 3
Na plnku rozmixujeme najprv do hladkého krému cviklu s trochou mascarpone. Zmiešame so zbytkom surovín, naplníme vrecko so zdobiacou špičkou a zdobíme.
- 4
Hotové cupcakes môžeme dozdobiť strúhanou čokoládou alebo jej hoblinkami, prípadne rôznymi cukrárskymi ozdobami alebo čokoládovými bonbónikmi, taktiež opraženými a nasekanými orechmi.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
No predsa ja!
:-))) dakujem velmi pekne!
Dakujem :-*
Dakujem moc moc.
Dakujem :-)
Ano, surova. Inak by som napisala, ze uvarit.
Katka dakujem velmi pekne za odozvu. Som rada, ze aj ked tebe som sa netrafila do chute, tak aspon kamaratke :-) Je pravda, ze cesto je trochu hutnejsie, ale ja take mozem. A ked viem, ze nejem vyslovene nezdravo, tak si ich doprajem s chutou :-)