Bezlepkové cupcakes

doraDora, 35 ročná žena, Bratislava, 15. februára 2017 17:04
Ďalšie jej recepty »

Bezlepkové cupcakesFoto: dora

Dajú sa použiť na Valentína alebo na hocijakú inú príležitosť i nepríležitosť. Sú hutnejšie, nie ako bežné cupcakes, ale mne, čo sa snažím stravovať zdravšie a som zvyknutá na iné chute a konzistencie, to nevadí. Snáď si pochutnáte aj vy.

23
porcií
45 min
na 180 °C

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    V mise zmiešame múky, mlieko, sirup, orechy, škoricu a cviklu.

  2. 2

    Formičky vymastíme kokosovým olejom a lyžicou do nich vlievame polotuhé cesto. Pečieme 45 min. pri teplote 180 °C. Hotové cupcakes necháme vychladnúť a potom ich vyklopíme z formičiek alebo aj nie.

  3. 3

    Na plnku rozmixujeme najprv do hladkého krému cviklu s trochou mascarpone. Zmiešame so zbytkom surovín, naplníme vrecko so zdobiacou špičkou a zdobíme.

  4. 4

    Hotové cupcakes môžeme dozdobiť strúhanou čokoládou alebo jej hoblinkami, prípadne rôznymi cukrárskymi ozdobami alebo čokoládovými bonbónikmi, taktiež opraženými a nasekanými orechmi.

    Bezlepkové cupcakes - obrázok 4
ohodnoť recept:
Hlasovali 4 ľudia (2,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist