Cuketový chlieb
Cuketový chlieb

Cuketovo-syrový chlieb fotorecept

kucharka - fotkakucharka, 1. augusta 2022
Cuketovo-syrový chlieb (fotorecept)
Foto: kucharka

Sezóna cukiet…

10 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
2 ks stredne veľká
50 g
1,5 ČL
80 g rozdrvený
280 ml
1 PL
1 ČL
Na potretie:
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na väčšom strúhadle nastrúhané cukety necháme odkvapkať v sitku, alebo cez utierku, a snažíme sa čo najviac zbaviť ich šťavy.

    Cuketovo-syrový chlieb (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rozmiešame kefír s medom a postupne pridávame všetky ostatné suroviny. Feta sa môže nahradiť iným obľúbeným syrom, napr. čedarom. Tymian sa tiež môže použiť čerstvý.

    Cuketovo-syrový chlieb (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Jemne všetko zmiešame varechou. Snažíme sa cesto neprepracovať, aby nebol chlieb ťažký.

  4. 4

    Vytvarujeme bochník. Potrieme vajcom. Ostrým nožom narežeme na povrchu kríž.

    Cuketovo-syrový chlieb (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme na 180 °C 40 minút. Chlieb necháme vychladnúť na mriežke. Chlebík je najlepší ešte teplý, ale dobre uskladnený vydrží aj 1-2 dni.

    Cuketovo-syrový chlieb (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do kategórií:
Chlieb a pečivo, Pečené

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík na chlebík a zpracování cukety, milé spojení, povedený chlebík!
evelynba
Zaujímavý recept a chlebík vyzerá výborne, lákavo.... Ukladám a keďže cukety je plno, snáď vyskúšam, odrádza ma len to pečenie, v týchto horúčavách sa bránim pečeniu v rúre. Myslíš, že by to išlo aj v remoske??? Ď.
kucharka
@evelynba (3.8.2022 08:53)
Ďakujem za pochvalu ale bohužiaľ, neviem poradiť či sa to dá urobiť aj v remoske. Remosku nemám a ani neviem ako funguje.
Veď zapni rúru, otvor okno a zatvor dvere a choď z kuchyne do inej izby … tak to robím ja. Inak by som sa tam s tým chlebom upiekla aj ja! :-)

adjunkt
....recept sa mi páči, ukladám....len sa chcem spýtať, čo to znamená dobre uskladnený. Ako sa mám oň postarať?
kucharka
@adjunkt (3.8.2022 12:07)
Najlepšie je v drevenom chlebníku. Alebo v ľanovom či plátennom vrecku.

U nás je nehorázne horko a priznám sa, že niekedy chlieb mám v chľadničke, aj keď to neodporúčajú.

Chlieb sa tiež môže dať do mrazáku.
Pekný deň.


Zaujímavé video z archívu TV Varecha