Cuketovo-syrový chlieb fotorecept
Foto: kucharka
Sezóna cukiet…
10 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Na väčšom strúhadle nastrúhané cukety necháme odkvapkať v sitku, alebo cez utierku, a snažíme sa čo najviac zbaviť ich šťavy.
-
2
Rozmiešame kefír s medom a postupne pridávame všetky ostatné suroviny. Feta sa môže nahradiť iným obľúbeným syrom, napr. čedarom. Tymian sa tiež môže použiť čerstvý.
-
3
Jemne všetko zmiešame varechou. Snažíme sa cesto neprepracovať, aby nebol chlieb ťažký.
- 4
Vytvarujeme bochník. Potrieme vajcom. Ostrým nožom narežeme na povrchu kríž.
- 5
Vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme na 180 °C 40 minút. Chlieb necháme vychladnúť na mriežke. Chlebík je najlepší ešte teplý, ale dobre uskladnený vydrží aj 1-2 dni.
- 4
Ďakujem za pochvalu ale bohužiaľ, neviem poradiť či sa to dá urobiť aj v remoske. Remosku nemám a ani neviem ako funguje.
Veď zapni rúru, otvor okno a zatvor dvere a choď z kuchyne do inej izby … tak to robím ja. Inak by som sa tam s tým chlebom upiekla aj ja! :-)
Najlepšie je v drevenom chlebníku. Alebo v ľanovom či plátennom vrecku.
U nás je nehorázne horko a priznám sa, že niekedy chlieb mám v chľadničke, aj keď to neodporúčajú.
Chlieb sa tiež môže dať do mrazáku.
Pekný deň.