Karfiolovo-brokolicový pekáč
Priniesla som si z obchodu oboje, karfiol aj brokolicu. A teraz čo s tým? A ajhľa, ako na objednávku vyskočil z časopisu tento recept...
Roláda s kávovou plnkou
S cestom sa veľmi dobre pracuje, je ľahko tvarovateľné, kávová plnka dodáva celej roláde ten...
Pizza raz dva tri
Aj keď ma určite ukrižujete, že toto nie je pizza, tak vám dám za pravdu. Ja robievam pizzu, ktorej cesto robím večer...
Jablkové guľôčky
Jablkových koláčov sa v našich končinách pečie mnoho druhov. Všetky sú výborné, šťavnaté. Poznáte...
Domáci chlieb
Pripravíme si múku, ktorú preosejeme. V miske s múkou urobíme dolinku a podrvíme do nej...
Vajcia nakladané v octe
Tento recept bol uverejnený v časopise Život pred vyše 30 rokmi. Vyskúšala som a zachutil nám....
Zákusok s nádychom citróna plnený krémom z kyslej smotany
Ak vám príde na chuť zákusok a máte kyslú smotanu, vrelo odporúčam.
Nakladané mrkvičky
Kto má záhradu, tak to pozná. Na jeseň sa vyberie mrkva a je rôznej veľkosti....
Nekysnutý jablkový závin
Záviny nerobievam často, ale podľa surovín doma, by som nič iné nevedela upiecť.
Jablkový koláč so smotanovou plnkou
Jablká sú veľmi aktuálne na toto jesenné obdobie, odporúčam vám upiecť tento výborný koláčik, ktorý...
Koláč na oplátke
Tento koláč je pomerne nenáročný a chutný. Dôležitou surovinou sú oplátky, bez nich koláč z plechu nevyberiete....
Plnené orechy z tmavého orechového cesta
Obľúbené plnené orechy na Vianoce, vyhľadávané aj na svadbách, väčších oslavách, milujú ich veľkí aj malí......
Halušky z hokkaido tekvice
Tento recept milujem a hokkaido tekvica vo mne evokuje jesenné obdobie a teplo domova. Keď ich...
Slané oškvarkové placky
Dnes ja upršaný deň, von sa nedá ísť, tak som trochu piekla - slané škvarkové...
Hroznový koláč
Keď je úroda ovocia, mením jeho druh v koláči. Pečiem väčšinou zo surovín, ktoré...
Zamatové tvarohové rezy
Jedinečné rezy, ktoré určite odporúčam upiecť. Oplatí sa, budete sa tešiť z tejto dobroty......
Rožky na narodeninové raňajky
Domáce pečivo, no hlavne chlebík, ma doprevádza na životnom putovaní už od detstva....
Jablkové smažienky
Jablká sú veľmi vďačnou surovinou nielen na koláče, ale aj sladké jedlá....
Bravčové kotlety v kastróle
Bravčové mäso nepoužívam často, ale tentokrát som urobila výnimku. Tieto kotlety sú rýchlo hotové a chutia....
Bravčové na znojemský spôsob
Určite vám bude chutiť toto výborné jedlo vhodné na nedeľný obed či večeru....
Jablkový koláč Hurikán
Jednoduchý, časovo nenáročný spôsob ako pripraviť niečo pre svojich blízkych.
Slané krekry so semienkami
Každá zmena je vítaná. Aj keď je to iba malé pohostenie pre kamarátov alebo pre seba....
Šalát z oranžovej tekvice so šampiňónmi
Chutný šalát sa dá pripraviť aj z akejkoľvek tekvice. Stačí nakombinovať, niekedy aj zaimprovizovať a...
Cestoviny s tekvicovou omáčkou so šampiňónmi
V jesennej sezóne nie je o tekvice všetkého druhu núdza. Vyskúšajte túto omáčku, ktorá sa...
Zapečené niťovky s jablkami
Kedysi pred rokmi som našla tento recept v nejakom časopise. Odvtedy už vyše 30 rokov príde na rad na jeseň, keď padajú jablká....
Fašírky z oranžovej tekvice
Tekvica, dyňa... to sú názvy pre mnoho druhov tekvicovitých rastlín. V každom prípade sú veľmi vďačnou surovinou na varenie. Skúsili ste už z nej urobiť fašírky?...