Placky z cvikly a kyslej kapusty fotorecept
Možno sa niekomu bude zdať táto kombinácia zvláštna, ale u nás je to pravidelné jesenné a zimné jedlo. Chutí neskutočne dobre a ak Zobraziť celý popisMožno sa niekomu bude zdať táto kombinácia zvláštna, ale u nás je to pravidelné jesenné a zimné jedlo. Chutí neskutočne dobre a ak si pridáte dip podľa svojej chuti, jedlo je dokonalé. :)
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Surovú cviklu olúpeme a nastrúhame najemno.
-
2
Pridáme jemne vyžmýkanú a pokrájanú kyslú kapustu, nadrobno nakrájanú cibuľu, vajcia a premiešame.
-
3
Pridáme múku, prelisovaný cesnak, majoránku, korenie a soľ a rukou dobre spracujeme na celistvú masu.
-
4
Z hmoty odoberáme časti, z ktorých vytvoríme klasické fašírky. Ukladáme ich na papierom vystlaný plech a ešte ich rukou stlačíme na hrúbku asi 1 cm.
-
5
Pečieme v rúre na 180 °C asi 30 minút.
-
6
Podávame so zeleninou alebo dipom podľa svojej chuti.









Inak, používam aj surovú cviklu na šaláty. :)