Tekvicový koláč fotorecept
Jednoduchý rýchly tekvicový koláčik na spôsob cheesecaku bez sušienkového základu.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Tekvicová zmes: | |
| 600 g (hokkaido) |
|
| 2 ks |
|
| 1 bal. |
|
| 3-4 bal. |
|
| 1/2 ČL |
|
| 1/3 ČL |
|
| Tvarohová zmes: | |
| 500 g |
|
| 2 ks |
|
| 1 bal. |
|
| 3 bal. |
|
| 2 PL |
|
| 1 ks |
|
| 2 PL |
|
| 1/3 ČL |
|
| Poleva karamelová: | |
| 1 pohár (Lotus) |
|
Postup
-
1
Tekvicu rozkrojíme, vydlabeme jadierka a nakrájame na mesiačiky. Poukladáme na plech s papierom na pečenie a upečieme domäkka. Takto upečenú tekvicu rozmixujeme na pyré. Všetky suroviny na tekvicovú zmes spolu dobre zmiešame ručným mixérom.
-
2
Všetky suroviny na tvarohovú zmes dobre zmiešame ručným mixérom.
-
3
Formu s priemerom 24 cm vystelieme papierom na pečenie. Do formy striedavo pomocou lyžice nalievame obe zmesi.
-
4
Naplnenú formu jemne zarovnáme a dáme piecť (50 minút na 180 °C).
-
5
Upečený koláč necháme vychladnúť. Lotus nátierku v kúpeli s horúcou vodou necháme roztopiť. S tekutou nátierkou polejeme vrch koláča. Odložíme do chladničky stuhnúť.
-
6
Dobrú chuť.









Diskusia k receptu