Tekvicový koláč
Tekvicový koláč

Tekvicový koláč fotorecept

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 5. novembra 2025

Jednoduchý rýchly tekvicový koláčik na spôsob cheesecaku bez sušienkového základu.

14
porcií
30 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Tekvicová zmes:
600 g (hokkaido)
2 ks
1 bal.
3-4 bal.
1/2 ČL
1/3 ČL
Tvarohová zmes:
500 g
2 ks
1 bal.
3 bal.
2 PL
1 ks
2 PL
1/3 ČL
Poleva karamelová:
1 pohár (Lotus)



Postup

  1. 1

    Tekvicu rozkrojíme, vydlabeme jadierka a nakrájame na mesiačiky. Poukladáme na plech s papierom na pečenie a upečieme domäkka. Takto upečenú tekvicu rozmixujeme na pyré. Všetky suroviny na tekvicovú zmes spolu dobre zmiešame ručným mixérom.

    Tekvicový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetky suroviny na tvarohovú zmes dobre zmiešame ručným mixérom.

    Tekvicový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Formu s priemerom 24 cm vystelieme papierom na pečenie. Do formy striedavo pomocou lyžice nalievame obe zmesi.

    Tekvicový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Naplnenú formu jemne zarovnáme a dáme piecť (50 minút na 180 °C).

    Tekvicový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečený koláč necháme vychladnúť. Lotus nátierku v kúpeli s horúcou vodou necháme roztopiť. S tekutou nátierkou polejeme vrch koláča. Odložíme do chladničky stuhnúť.

    Tekvicový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dobrú chuť.

    Tekvicový koláč (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu