Mrkvový koláč
Mrkvový koláč

Mrkvový bochník fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, včera 19:55
Mrkvový bochník (fotorecept)
Foto: tejaja

Tento koláč pečiem vždy na jeseň a v zime, keď mám dostatok mrkvy zo záhrady. Ale samozrejme nevadí, ak si mrkvu kúpite. Zobraziť celý popisTento koláč pečiem vždy na jeseň a v zime, keď mám dostatok mrkvy zo záhrady. Ale samozrejme nevadí, ak si mrkvu kúpite. Výsledok vás milo prekvapí.

1 bochník
porcia
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

2 hrnčeky (nastrúhaná najemno)
1,5 hrnčeka
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
1 hrnček
2 ks
1 bal.
1/4 KL
1/2 KL
1 hrsť
Na posypanie:



Postup

  1. 1

    Do misky dáme najemno nastrúhanú mrkvu.

  2. 2

    Pridáme všetky ostatné suroviny. Mlieko dávame postupne, cesto má byť roztierateľné, nie riedke.

    Mrkvový bochník (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej vaničkovej formy.

    Mrkvový bochník (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme v rúre na 180 °C asi 40 minút. Upečený bochník necháme 10 minút vo forme chladnúť, potom ho vyklopíme. Krájame až po úplnom vychladnutí.

    Mrkvový bochník (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame posypané cukrom.

Diskusia k receptu

garanco
Bochníček sa mi páči, aj ho upečiem!
Ďakujem za recept 😋