Mrkvový bochník fotorecept
Tento koláč pečiem vždy na jeseň a v zime, keď mám dostatok mrkvy zo záhrady. Ale samozrejme nevadí, ak si mrkvu kúpite. Zobraziť celý popisTento koláč pečiem vždy na jeseň a v zime, keď mám dostatok mrkvy zo záhrady. Ale samozrejme nevadí, ak si mrkvu kúpite. Výsledok vás milo prekvapí.
porcia
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 2 hrnčeky (nastrúhaná najemno) |
|
| 1,5 hrnčeka |
|
| 1/2 hrnčeka |
|
| 1/2 hrnčeka |
|
| 1 hrnček |
|
| 2 ks |
|
| 1 bal. |
|
| 1/4 KL |
|
| 1/2 KL |
|
| 1 hrsť |
|
| Na posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Do misky dáme najemno nastrúhanú mrkvu.
- 2
Pridáme všetky ostatné suroviny. Mlieko dávame postupne, cesto má byť roztierateľné, nie riedke.
- 3
Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej vaničkovej formy.
- 4
Pečieme v rúre na 180 °C asi 40 minút. Upečený bochník necháme 10 minút vo forme chladnúť, potom ho vyklopíme. Krájame až po úplnom vychladnutí.
- 5
Podávame posypané cukrom.
Tiež mrkvový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Ďakujem za recept 😋