Orechový krémeš fotorecept
Medový a orechový korpus základ tohto krémeša....
porcií
príprava
na 190/180 °C
Suroviny
| Medové korpusy: | |
| 400 g |
|
| 100 g |
|
| 100 g (alebo Hera) |
|
| 2 ks |
|
| 1 PL roztopený |
|
| 1 ČL |
|
| Orechový korpus: | |
| 6 ks |
|
| 150 g |
|
| 150 g |
|
| 150 g mleté |
|
| 50 ml |
|
| 4 PL teplá |
|
| 1/2 bal. |
|
| Krém: | |
| 700 g |
|
| 6 PL |
|
| 2 bal. (v prášku) |
|
| 1 bal. |
|
| 3 ks |
|
| 300 g čerstvé zmäknuté |
|
|
|
|
| (alebo rumová aróma) |
|
| Na posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Suroviny na medový a orechový korpus.
-
2
Medové korpusy: Múku a práškový cukor preosejeme do misy, nastrúhame k nim studený tuk a pridáme zvyšok surovín. Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a necháme v chladničke stuhnúť.
-
3
Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na dve polovice. Každú časť rozvaľkáme na veľkosť plechu 30x40 cm a pečieme vo vyhriatej rúre na 190 stupňov 10-12 minút.
-
4
Orechový korpus: Žĺtky vymiešame s polovicou práškového cukru do penista, striedavo pridávame olej a teplú vodu. Múku a prášok do pečiva preosejeme, zmiešame a po lyžiciach pridávame do žĺtkového základu spolu s mletými vlašskými orechmi. Bielky vyšľaháme do peny a postupne po lyžiciach pridávame práškový cukor. Našľaháme tuhý sneh, ktorý varechou vmiešame do orechového cesta.
-
5
Cesto rozotrieme na vymastený plech 30x40 cm a uhladíme. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 20-25 minút.
-
6
Korpusy po upečení necháme vychladnúť. Pred naplnením krémom okraje korpusov vyrovnáme na rovnakú veľkosť, stiahneme papier na pečenie.
-
7
Suroviny na krém.
-
8
V troche mlieka rozmiešame pudingový prášok. Žĺtky, zvyšok mlieka, kryštálový a vanilínový cukor dáme variť. Po zovretí vlejeme rozmiešaný pudingový prášok a za stáleho miešania uvaríme hustý puding, do ktorého vmiešame 2 PL zmäknutého masla a vanilkový extrakt. Puding prelejeme do sklenenej misy, zakryjeme fóliou na potraviny a necháme úplne vychladnúť.
-
9
Vychudnutý puding dáme do mixéra, prešľaháme, pridáme zopár kvapiek rumovej esencie, po kúskoch vmiešame zmäknuté maslo.
-
10
Medový korpus preložíme na podnos alebo plech, nanesieme polovicu krému a uhladíme.
-
11
Na krém položíme orechový korpus a rozotrieme zvyšok krému. Ukončíme medovým korpusom, zľahka pritlačíme, zaťažíme a dáme do chladničky stuhnúť.
-
12
Pred podávaním pokrájame na menšie kocky, posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.









Diskusia k receptu