Pšenová kaša
Pšenová kaša

Pšenová kaša s makom a banánom fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, včera 09:24
Pšenová kaša s makom a banánom (fotorecept)
Foto: tejaja

Pšeno je u nás málo využívanou surovinou, hoci voľakedy sa používalo často. My ho máme radi a používame ho na varenie často. Táto Zobraziť celý popisPšeno je u nás málo využívanou surovinou, hoci voľakedy sa používalo často. My ho máme radi a používame ho na varenie často. Táto kaša je aj vďaka banánu a maku nielen zdravá, ale aj sýta.

1-2
porcia
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

60 g
3 dl
1 ks
2 PL mletý
1 KL
Na posypanie:
podľa chuti



Postup

  1. 1

    Pšeno s mliekom varíme na slabom plameni (len aby vrelo) asi 15 minút.

    Pšenová kaša s makom a banánom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Odstavíme a pridáme k nemu vidličkou popučený banán, šťavu a mletý mak. Premiešame a zykryté necháme 5 minút postáť.

    Pšenová kaša s makom a banánom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom dáme na tanier a posypeme drobným ovocím.

Diskusia k receptu

sobon
Pseno by sa malo najskor preplachnut a zbavit horkosti. Inak fajna kasa👍
tejaja
@sobon (14.11.2025 14:16) Pšeno nikdy nesparujem a ešte nikdy som ho nemala horké. Nekupujem ale v obchodoch, nevylučujem, že tam k oxidácii tuku môže dôjsť. Ja kupujem už okolo 20 rokov nielen pšeno, ale aj pohánku, kuskus, sóju, pohánkovú múku, celozrnnú, ražnú, makovú...všetko v 5 kg vreckách (okrem makovej, tá je vákuovo balená). A nedám na ten mlyn dopustiť. Všetky výrobky majú vo vysokej kvalite. Objednám cez internet a do niekoľkých dní to mám doma. Kuriér to donesie. :)

tejaja
@sobon (14.11.2025 14:16)
V takýchto 5 kg vreckách mi chodí pšeno, aj kuskus, sója i pohánka. :)