Pšenová kaša s makom a banánom fotorecept
Pšeno je u nás málo využívanou surovinou, hoci voľakedy sa používalo často. My ho máme radi a používame ho na varenie často. Táto Zobraziť celý popisPšeno je u nás málo využívanou surovinou, hoci voľakedy sa používalo často. My ho máme radi a používame ho na varenie často. Táto kaša je aj vďaka banánu a maku nielen zdravá, ale aj sýta.
1-2
porcia
porcia
20 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pšeno s mliekom varíme na slabom plameni (len aby vrelo) asi 15 minút.
-
2
Odstavíme a pridáme k nemu vidličkou popučený banán, šťavu a mletý mak. Premiešame a zykryté necháme 5 minút postáť.
-
3
Potom dáme na tanier a posypeme drobným ovocím.









V takýchto 5 kg vreckách mi chodí pšeno, aj kuskus, sója i pohánka. :)