Mäsové koláče
Mäsové koláče

Mäsové mešce fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 12. novembra 2025
Mäsové mešce (fotorecept)
Foto: tejaja

Tento recept mi prišiel pred rokmi zaujímavý tým, že je to "niečo iné". Našla som ho vtedy v nejakom časopise a u Zobraziť celý popisTento recept mi prišiel pred rokmi zaujímavý tým, že je to "niečo iné". Našla som ho vtedy v nejakom časopise a u mňa zabodoval. Príprava nenáročná a vcelku rýchla. Výsledok chutný a pekný :)

4
porcie
35 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g (aj vyvaľkané)
300 g mleté
30 g
3 ks (1 surové a 2 uvarené natrvrdo)
1/2 KL
1/2 KL
Na potretie:
1 ks



Postup

  1. 1

    K mletému mäsu pridáme múku, 1 vajce, majorán, zázvor, korenie a soľ. Dobre premiešame.

    Mäsové mešce (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto vyvaľkáme na hrúbku 5 mm (môžeme kúpiť aj už vyvaľkané cesto) a rozrežeme na 4 časti.

    Mäsové mešce (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na každý diel cesta dáme štvrtinu mäsovej zmesi.

    Mäsové mešce (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na mäso uložíme polovicu natvrdo uvareného vajíčka a jemne pritlačíme, len aby vajce sedelo na mäse.

    Mäsové mešce (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto zabalíme do tvaru mešca. Uložíme na plech na papier na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom.

    Mäsové mešce (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme na 180 °C dozlata.

    Mäsové mešce (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávame so zeleninovým šalátom.

Diskusia k receptu

evanaaa
Ja by som zasa chcela vedieť, načo sa dáva múka, nemôže to byť aj bez nej? Inak, dobrá pochúťka.....
tejaja
@farbuska (12.11.2025 15:04)

Stačí tých cca 20 minút. Pečiete, kým nie je cesto dozlata. Záleží aj na tom, či zapnete rúru teplovzdušnú alebo klasickú. Doba pečenia nie je dogma, prispôsobíte ju svojim podmienkam. Ak je cesto upečené, je upečené aj mäso. veď v jednom mešci je ho cca 75 g.
tejaja
@evanaaa (12.11.2025 18:54) Múky je tam 35 g, čo sú asi 3 zarovnané PL. Aj fašírky nerobíte len z mäsa, ale pridáte tam napr. rožky, niekto strúhanku, niekto múku. Niečo to mäso spája a drží pokope. A toto sú vlastne fašírky, len v lístkovom ceste.