Mäsové mešce fotorecept
Tento recept mi prišiel pred rokmi zaujímavý tým, že je to "niečo iné". Našla som ho vtedy v nejakom časopise a u Zobraziť celý popisTento recept mi prišiel pred rokmi zaujímavý tým, že je to "niečo iné". Našla som ho vtedy v nejakom časopise a u mňa zabodoval. Príprava nenáročná a vcelku rýchla. Výsledok chutný a pekný :)
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 300 g (aj vyvaľkané) |
|
| 300 g mleté |
|
| 30 g |
|
| 3 ks (1 surové a 2 uvarené natrvrdo) |
|
| 1/2 KL |
|
| 1/2 KL |
|
|
|
|
|
|
|
| Na potretie: | |
| 1 ks |
|
Postup
-
1
K mletému mäsu pridáme múku, 1 vajce, majorán, zázvor, korenie a soľ. Dobre premiešame.
-
2
Cesto vyvaľkáme na hrúbku 5 mm (môžeme kúpiť aj už vyvaľkané cesto) a rozrežeme na 4 časti.
-
3
Na každý diel cesta dáme štvrtinu mäsovej zmesi.
-
4
Na mäso uložíme polovicu natvrdo uvareného vajíčka a jemne pritlačíme, len aby vajce sedelo na mäse.
-
5
Cesto zabalíme do tvaru mešca. Uložíme na plech na papier na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom.
-
6
Pečieme na 180 °C dozlata.
-
7
Podávame so zeleninovým šalátom.









Stačí tých cca 20 minút. Pečiete, kým nie je cesto dozlata. Záleží aj na tom, či zapnete rúru teplovzdušnú alebo klasickú. Doba pečenia nie je dogma, prispôsobíte ju svojim podmienkam. Ak je cesto upečené, je upečené aj mäso. veď v jednom mešci je ho cca 75 g.