Pečené plnené kuracie stehná fotorecept
Trošku prácne, ale úžasná chuť výsledného diela stojí za trošku námahy! Variant pečených „kuráteniek“ s chutnou plnkou z údeného mäsa a gaštanov. Potreboval Zobraziť celý popisTrošku prácne, ale úžasná chuť výsledného diela stojí za trošku námahy! Variant pečených „kuráteniek“ s chutnou plnkou z údeného mäsa a gaštanov. Potreboval som si šplhnúť u svojej „prišahanej“, tak som si zvolil takúto formu flirtu, tokania i „podrucovania“. … a viete, že zabrala? Bodaj by aj nie, veď do plnky vykostených stehien som okrem manželkinej obľúbenej vyškvarenej slaniny a údeného mäsa, vložil aj kocky hrušiek a vrecúško pretlačených gaštanov (posledný ušetrený ešte z Peorie v AZ).
porcie
príprava
na 200/180 °C
Suroviny
| 4 ks bez kosti |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
| 2 ks (2-3-dňový) |
|
| 120-150 ml vlažné |
|
| 2-3 PL |
|
| 100-120 g prerastená |
|
| 120 g |
|
| 150 g (biela i zelená časť) |
|
| 4-5 PL |
|
| 3-4 PL |
|
| 333 g (predvarené) |
|
| 1 ks |
|
| 1/4 ks |
|
| 2 ks polomäkká |
|
| 150 g |
|
| 1 KL |
|
| 1 KL |
|
| 1 ČL |
|
| 2-3 PL domáci |
|
| 1 PL |
|
Postup
-
1
Údené rebierka som uvaril ešte večer a nechal ich v hrnci s uvarenou vodou. Dopoludnia som kuracie stehná poumýval, osušil a vykostil, jemne vyklepal a obojstranne posypal soľou a čerstvo mletým korením štyroch farieb (ak nemám, použijem čierne).
-
2
Do pomocnej misy som vložil staršie rožky pokrájané na kocky a zalial ich vlažným mliekom, poprekladal a zbytočné mlieko vytlačil. Na panvicu som nalial olivový olej a údenú slaninu pokrájanú na menšie kocky, po jej vyškvarení som pridal pokrájanú šalotku i pór a keď zavoňali, vložil som aj polovicu pokrájaného údeného mäsa z rebierok.
-
3
V mise z jenského skla som zmiešal pokrájanú petržlenovú vňať, druhú polovicu mäsa a jemne „vystískané“ rožky.
-
4
Pridal som gaštany a tymian pokrájané nadrobno, spolu s kockami hrušky, celé vajíčko, soľ, mleté korenie štyroch farieb a čerstvo postrúhaný muškátový oriešok (podľa konzistencie môžem pridať lyžicu-dve vývaru z údených rebierok).
-
5
Rozložené na alobalovej fólii, jednotlivé naplnené porcie, zaistené špáradlami, som podlial kúpeným kuracím vývarom a s hoblinkami masla, posypal celou rascou, sladkou mletou paprikou a dal na 33 minút piecť do rúry vyhriatej na 200 ºC, potom som teplotu znížil na 175 ºC a piekol ešte 69 minút, čo stačilo na perfektné prepečenie.
-
6
Mäso som v priebehu pečenia zo tri razy popolieval, upečené kúsky uložil medzi pomocnými taniermi, do výpeku som „vpašoval“ domáci brusnicový (cranberry) kompót, zahustil kukuričným škrobom rozšľahaným v troške vývaru a zjemnil ponorným mixérom.
-
7
Podával som s jednoduchou ryžou poliate brusnicovým prelivom.
-
8
Pani domáca je Mária a tak kytica nesmela chýbať!









Diskusia k receptu