Pečené kuracie stehná
Pečené kuracie stehná

Pečené plnené kuracie stehná fotorecept

sracz - fotkasracz, dnes 13:32
Pečené plnené kuracie stehná (fotorecept)
Foto: sracz

Trošku prácne, ale úžasná chuť výsledného diela stojí za trošku námahy! Variant pečených „kuráteniek“ s chutnou plnkou z údeného mäsa a gaštanov. Potreboval Zobraziť celý popisTrošku prácne, ale úžasná chuť výsledného diela stojí za trošku námahy! Variant pečených „kuráteniek“ s chutnou plnkou z údeného mäsa a gaštanov. Potreboval som si šplhnúť u svojej „prišahanej“, tak som si zvolil takúto formu flirtu, tokania i „podrucovania“. … a viete, že zabrala? Bodaj by aj nie, veď do plnky vykostených stehien som okrem manželkinej obľúbenej vyškvarenej slaniny a údeného mäsa, vložil aj kocky hrušiek a vrecúško pretlačených gaštanov (posledný ušetrený ešte z Peorie v AZ).

2-4
porcie
30 minút
príprava
50-60 minút
na 200/180 °C

Suroviny

4 ks bez kosti
podľa chuti
podľa chuti
2 ks (2-3-dňový)
120-150 ml vlažné
2-3 PL
100-120 g prerastená
120 g
150 g (biela i zelená časť)
4-5 PL
3-4 PL
333 g (predvarené)
1 ks
1/4 ks
2 ks polomäkká
150 g
1 KL
1 KL
1 ČL
2-3 PL domáci
1 PL



Postup

  1. 1

    Údené rebierka som uvaril ešte večer a nechal ich v hrnci s uvarenou vodou. Dopoludnia som kuracie stehná poumýval, osušil a vykostil, jemne vyklepal a obojstranne posypal soľou a čerstvo mletým korením štyroch farieb (ak nemám, použijem čierne).

    Pečené plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do pomocnej misy som vložil staršie rožky pokrájané na kocky a zalial ich vlažným mliekom, poprekladal a zbytočné mlieko vytlačil. Na panvicu som nalial olivový olej a údenú slaninu pokrájanú na menšie kocky, po jej vyškvarení som pridal pokrájanú šalotku i pór a keď zavoňali, vložil som aj polovicu pokrájaného údeného mäsa z rebierok.

    Pečené plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V mise z jenského skla som zmiešal pokrájanú petržlenovú vňať, druhú polovicu mäsa a jemne „vystískané“ rožky.

    Pečené plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridal som gaštany a tymian pokrájané nadrobno, spolu s kockami hrušky, celé vajíčko, soľ, mleté korenie štyroch farieb a čerstvo postrúhaný muškátový oriešok (podľa konzistencie môžem pridať lyžicu-dve vývaru z údených rebierok).

    Pečené plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rozložené na alobalovej fólii, jednotlivé naplnené porcie, zaistené špáradlami, som podlial kúpeným kuracím vývarom a s hoblinkami masla, posypal celou rascou, sladkou mletou paprikou a dal na 33 minút piecť do rúry vyhriatej na 200 ºC, potom som teplotu znížil na 175 ºC a piekol ešte 69 minút, čo stačilo na perfektné prepečenie.

    Pečené plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Mäso som v priebehu pečenia zo tri razy popolieval, upečené kúsky uložil medzi pomocnými taniermi, do výpeku som „vpašoval“ domáci brusnicový (cranberry) kompót, zahustil kukuričným škrobom rozšľahaným v troške vývaru a zjemnil ponorným mixérom.

    Pečené plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podával som s jednoduchou ryžou poliate brusnicovým prelivom.

    Pečené plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pani domáca je Mária a tak kytica nesmela chýbať!

    Pečené plnené kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu