Linecké koláčiky fotorecept
Milujú ich všetci. Obľúbené koláčiky, ktoré nesmú chýbať na sviatky, väčšie oslavy. Základom týchto je citrónová chuť. Môžete ich upiecť v predstihu a Zobraziť celý popisMilujú ich všetci. Obľúbené koláčiky, ktoré nesmú chýbať na sviatky, väčšie oslavy. Základom týchto je citrónová chuť. Môžete ich upiecť v predstihu a odložiť do zatváracej dózy.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
| 520 g |
|
| 200 g |
|
| 400 g (alebo Hera, Palmarin) |
|
| z 1 citróna |
|
| 2 bal. (v prášku) |
|
| 2 ČL |
|
| 2 ks |
|
| Dokončenie: | |
| (alebo Nutella, lemon curd) |
|
Postup
-
1
Múku a práškový cukor preosejeme do väčšej misy, nastrúhame studené maslo. Pridáme zvyšok surovín a vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky stuhnúť. Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, rozdelíme na dve časti a každú rozvaľkáme na hrúbku 3 mm. Pomocou formičiek vykrojíme rôzne tvary. Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 12 minút. Rúru sledujeme, aby nezhoreli.
-
2
Po upečení necháme vychladnúť a uložíme.
-
3
Potrieme lekvárom, Nutellou, lemom curd, karamelovou plnkou... Spájame a ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Ja som piekla pre syna do zahraničia... Dobrú chuť.









Diskusia k receptu