Jablkovo-orechový tart fotorecept
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
| Korpus: | |
| 200 g |
|
| 60 g |
|
| 30 g mleté |
|
| 1/2 ČL |
|
| 2 ks |
|
| 150 g studené |
|
| 1 bal. |
|
| Náplň: | |
| 350 g očistené |
|
| 70 g mleté (vlašské alebo pekanové) |
|
| 1 bal. |
|
| 70 g |
|
| 2 ks |
|
| 1/2 ČL |
|
| Na vrch: | |
| (polovičky) |
|
Postup
-
1
Zo sypkých surovín a nakrájaného studeného masla urobíme mrveničku. Pridáme žĺtky a vypracujeme krehké cesto. Zabalíme a na aspoň hodinu šupneme do chladničky. Potom cesto vyberieme, rozvaľkáme na kruh väčší ako forma, v ktorej budeme koláč piecť. Ja som použila tartovú formu s odnímateľným dnom s priemerom 26 cm.
- 2
Cestom vyložíme formu, pritlačíme a okraje zrežeme. (Zo zvyšku cesta môžeme upiecť napríklad sušienky.) Dáme do chladničky a vyhrejeme si rúru na 175 °C. Pred pečením cesto popicháme vidličkou, položíme kus papiera na pečenie a zaťažíme fazuľou. Po 15 minútach vyberieme z rúry a odstránime papier aj fazuľu. (Ak je cesto v strede ešte neprepečené, vráťte ho neprikryté na pár minút do rúry.)
- 3
Na náplň dáme do hrnca nakrájané jablká, podliate trochou vody. Pridáme cukor a prikryté dusíme, kým jablká nie sú mäkké. Vodu zlejeme a jablká rozmixujeme na kašu. Pridáme pomleté orechy, vajíčka a trochu citrónovej kôry. Túto hmotu nalejeme do formy, rozotrieme, ozdobíme polovičkami orechov a dáme piecť asi na polhodinu.
Tiež jablkovo-orechový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu