
Šunkafleky
Spomínam si, že keď ich robila moja mama, namiesto šunky dávala pokrájanú diétnu salámu.

Palacinky plnené jablkovou náplňou
Príprava týchto palaciniek je troška dlhšia, ale výsledok stojí za to.

Zapečené kuracie prsia
Poď si so mnou pripraviť recept, ktorý si určite ešte nevyskúšal/a ;-)

Rezance fettuccelle s lekvárom, lieskovcami a škvarkami
Tak toto je extra objednávka mojej „prišahanej“ krajšej polovičky....

Zapekaný cesnakový chlieb
Cesnak pripravíme tak, že hornú časť hlavičiek odrežeme, dáme na alobal, polejeme trochou olivového...

Vrstvený mäsový bochník
Mleté mäso sa dá použiť na rôzne spôsoby. Jedným z nich je aj tento pečený bochník,...

Cestoviny zapečené so zeleninou a mäsom
V jednom pekáči pečené, všetko potrebné obsahujúce. Je to pekné spojenie mäsa a zeleniny...

Francúzske zemiaky podľa nás
Francúzske zemiaky podľa nás a recept, ktorý môj syn zbožňuje. Poďte si ich s nami pripraviť....

Pšenový nákyp so slivkami
Pšeno je mojou obľúbenou surovinou. Je veľmi vďačné, dá sa robiť naslano, aj nasladko....

Kuskus zapekaný so zeleninou a vajíčkom
Kuskus nemusí byť iba prílohou k mäsu. Dá sa z neho pripraviť aj samostatné jedlo....

Zapečené pšeno s jablkami
Pšeno je jedna z mojich veľmi obľúbených surovín. Dá sa pripravovať naslano, ale aj nasladko. Keďže je to bezlepková obilnina, hodí sa aj pre tých, ktorí lepok nemôžu....

Špekáčiky na čiernom pive
Tento recept sme si vypožičali od bratov Čechov, je to populárna krčmárska/sedliacka mňamka. Hlavne kvôli...

Zapekané figy s medom, pistáciami a kozím syrom
Naše figy začali dozrievať až neskôr, tak ešte stále vymýšľam recepty ako ich využiť. A...

Karfiolovo-brokolicový pekáč
Priniesla som si z obchodu oboje, karfiol aj brokolicu. A teraz čo s tým? A ajhľa, ako na objednávku vyskočil z časopisu tento recept...

Zapečené niťovky s jablkami
Kedysi pred rokmi som našla tento recept v nejakom časopise. Odvtedy už vyše 30 rokov príde na rad na jeseň, keď padajú jablká....

Kuracie mäso s broskyňou a so syrom
Pripravíme si kuracie mäso podľa počtu porcií. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením, mletou červenou...

Tortilla à la pizza
Každú tortilu potrieme kečupom, na kečup dáme šunku, nastrúhaný syr, posypeme oreganom a zrolujeme....

Výborný obed z jedného pekáča
Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno a chvíľu orestujeme na troche oleja. Po pár minútach pridáme mleté...

Cibuľovo-zemiakový nákyp
*Tento recept ma pred rokmi zaujal v prílohe denníka Korzár svojou jednoduchosťou. Jedlo nám chutilo, ...

Mexické tortily
Cibuľu nasekáme nadrobno a orestujeme ju na olivovom oleji. Pridáme mleté mäso, podlejeme trochou vody...

Zapekané cestoviny s hubami
Lesné huby sú výborným zdrojom látok, ktoré rastliny neobsahujú, a sú pre náš organizmus prospešné....

Zemiaky zapečené s cviklou
Cvikla je veľmi zdravá zelenina a dá sa pripraviť na mnoho spôsobov.

Zapekané plnené žemle
Do misky dáme vajcia, ktoré rozhabarkujeme vidličkou, osolíme a okoreníme.

Kuracie mäso s cestovinami, hubami a paradajkami
Výborná kombinácia mäsa a húb poteší naše chuťové poháriky. Príprava rýchla, zvyšok dokončí za nás...

Pór zapečený so zemiakmi
Jednoduché jedlo, ktorého príprava netrvá dlho. Kto má rád pór, príde si na svoje....

Plnené šampiňóny portobello
Verzia plneného a zapekaného portobella, ktorá nielen chutí, ale aj dobre vyzerá.

Božský obed z jedného pekáča
Mäso nakrájame na menšie kocky. Osolíme, okoreníme a opražíme na troche oleja. Vyberieme z...

Mleté mäso medzi dvomi vrstvami
Mleté mäso, klasika mojej v kuchyne, sa mi už prejedlo. Siahol som po inovácii, v ktorej hlavnú pozíciu zaujal syr ricotta a zachutilo nám aj v tejto podobe....

Zapekané rožky s Nivou a klobáskou
Tento recept som si obľúbil ešte za čias komančov, jednoduché, rýchle a lacné pohostenie pre...

Šampiňónový pekáčik s novými zemiakmi
Potreboval som minúť zásobu čerstvých šampiňónov, tak mi prišiel pod ruky tento fajn recept....

Zapečené špirálovité makaróny so syrovou omáčkou
Pritrafilo sa mi vrecúško zvláštnych makarónov v tvare špirál, predávaných pod označením Cavatappi № 87....