Zapekané mleté mäso
Zapekané mleté mäso

Vrstvený mäsový bochník fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 7. marca 2025
Vrstvený mäsový bochník (fotorecept)
Foto: tejaja

Mleté mäso sa dá použiť na rôzne spôsoby. Jedným z nich je aj tento pečený bochník, ktorý chutí a vyzerá trocha inak ako fašírky.

20 minút
príprava
50-60 minút
na 170 °C

Suroviny

400 g mleté
3 ks
1 ks
1 dl
100 g
200 g
1 strúčik
 (alebo kôprová)
2 PL




Postup

  1. 1

    Rožok namočíme do mlieka. Potom ho vyžmýkame a dáme do misy. Pridáme mleté mäso, 2 vajcia, prelisovaný cesnak a nastrúhaný syr. Osolíme, okoreníme a dobre premiešame.

    Vrstvený mäsový bochník (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tvaroh zmiešame s 1 vajcom, nasekanou vňaťou, osolíme, okoreníme.

    Vrstvený mäsový bochník (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Chlebíčkovú formu vymastíme a vysypeme strúhankou. Do nej dáme polovicu mäsovej hmoty.

    Vrstvený mäsový bochník (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na mäso navrstvíme tvarohovú zmes.

    Vrstvený mäsový bochník (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zakryjeme druhou polovicou mäsa.

    Vrstvený mäsový bochník (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Navrch rozložíme kúsočky masla. Vložíme do rúry a pečieme na 170 °C 50-60 minút. Potom vyberieme z rúry a necháme 10 minút postáť.

    Vrstvený mäsový bochník (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vyklopíme a nakrájame na plátky hrubé cca 2 cm.

  8. 8

    Podávame so zemiakmi, zemiakovou kašou a zelninou, príp. kyslou uhorkou.

Diskusia k receptu