Vrstvený mäsový bochník fotorecept
Mleté mäso sa dá použiť na rôzne spôsoby. Jedným z nich je aj tento pečený bochník, ktorý chutí a vyzerá trocha inak ako fašírky.
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Rožok namočíme do mlieka. Potom ho vyžmýkame a dáme do misy. Pridáme mleté mäso, 2 vajcia, prelisovaný cesnak a nastrúhaný syr. Osolíme, okoreníme a dobre premiešame.
-
2
Tvaroh zmiešame s 1 vajcom, nasekanou vňaťou, osolíme, okoreníme.
-
3
Chlebíčkovú formu vymastíme a vysypeme strúhankou. Do nej dáme polovicu mäsovej hmoty.
-
4
Na mäso navrstvíme tvarohovú zmes.
-
5
Zakryjeme druhou polovicou mäsa.
-
6
Navrch rozložíme kúsočky masla. Vložíme do rúry a pečieme na 170 °C 50-60 minút. Potom vyberieme z rúry a necháme 10 minút postáť.
-
7
Vyklopíme a nakrájame na plátky hrubé cca 2 cm.
- 8
Podávame so zemiakmi, zemiakovou kašou a zelninou, príp. kyslou uhorkou.
Tiež mleté mäso:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 8
Diskusia k receptu