Špekáčiky na čiernom pive
Tento recept sme si vypožičali od bratov Čechov, je to populárna krčmárska/sedliacka mňamka. Hlavne kvôli...
Zapekané figy s medom, pistáciami a kozím syrom
Naše figy začali dozrievať až neskôr, tak ešte stále vymýšľam recepty ako ich využiť. A...
Karfiolovo-brokolicový pekáč
Priniesla som si z obchodu oboje, karfiol aj brokolicu. A teraz čo s tým? A ajhľa, ako na objednávku vyskočil z časopisu tento recept...
Zapečené niťovky s jablkami
Kedysi pred rokmi som našla tento recept v nejakom časopise. Odvtedy už vyše 30 rokov príde na rad na jeseň, keď padajú jablká....
Kuracie mäso s broskyňou a so syrom
Pripravíme si kuracie mäso podľa počtu porcií. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením, mletou červenou...
Tortilla à la pizza
Každú tortilu potrieme kečupom, na kečup dáme šunku, nastrúhaný syr, posypeme oreganom a zrolujeme....
Výborný obed z jedného pekáča
Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno a chvíľu orestujeme na troche oleja. Po pár minútach pridáme mleté...
Cibuľovo-zemiakový nákyp
*Tento recept ma pred rokmi zaujal v prílohe denníka Korzár svojou jednoduchosťou. Jedlo nám chutilo, ...
Mexické tortily
Cibuľu nasekáme nadrobno a orestujeme ju na olivovom oleji. Pridáme mleté mäso, podlejeme trochou vody...
Zapekané cestoviny s hubami
Lesné huby sú výborným zdrojom látok, ktoré rastliny neobsahujú, a sú pre náš organizmus prospešné....
Zemiaky zapečené s cviklou
Cvikla je veľmi zdravá zelenina a dá sa pripraviť na mnoho spôsobov.
Zapekané plnené žemle
Do misky dáme vajcia, ktoré rozhabarkujeme vidličkou, osolíme a okoreníme.
Kuracie mäso s cestovinami, hubami a paradajkami
Výborná kombinácia mäsa a húb poteší naše chuťové poháriky. Príprava rýchla, zvyšok dokončí za nás...
Pór zapečený so zemiakmi
Jednoduché jedlo, ktorého príprava netrvá dlho. Kto má rád pór, príde si na svoje....
Plnené šampiňóny portobello
Verzia plneného a zapekaného portobella, ktorá nielen chutí, ale aj dobre vyzerá.
Božský obed z jedného pekáča
Mäso nakrájame na menšie kocky. Osolíme, okoreníme a opražíme na troche oleja. Vyberieme z...
Mleté mäso medzi dvomi vrstvami
Mleté mäso, klasika mojej v kuchyne, sa mi už prejedlo. Siahol som po inovácii, v ktorej hlavnú pozíciu zaujal syr ricotta a zachutilo nám aj v tejto podobe....
Zapekané rožky s Nivou a klobáskou
Tento recept som si obľúbil ešte za čias komančov, jednoduché, rýchle a lacné pohostenie pre...
Šampiňónový pekáčik s novými zemiakmi
Potreboval som minúť zásobu čerstvých šampiňónov, tak mi prišiel pod ruky tento fajn recept....
Zapečené špirálovité makaróny so syrovou omáčkou
Pritrafilo sa mi vrecúško zvláštnych makarónov v tvare špirál, predávaných pod označením Cavatappi № 87....
Zabíjačkové zemiaky
Keďže ešte nepominul čas zabíjačkových špecialít a mnohí z nás majú ešte aj dostatočné zásoby kvasenej kapusty v súdku, ponúkam Vám tento jednoduchý a chutný recept....
Chalupárske zemiaky zapečené s hubami
Verte mi, prosím, že najradšej ich robím a mám s čerstvou „úrodou“ vlastnoručne nazbieranej zmesi čerstvých, či sterilizovaných húb....
Zapekané zemiaky s cuketou a mletým mäsom
Už pár týždňov som mal v hlave približný recept a až dnes som sa konečne doňho pustil....
Prekladané zemiaky s údeným mäsom
Jednopekáčový chutný obed alebo večera, čo máme radi. Množstvo surovín závisí od toho, aké...
Fettuccine zapečené s jadrovníkmi čerstvých paprík
Variantov prípravy jadrovníkov, alias „srdiečok“ čerstvých veľkoplodých paprík je naozaj mnoho. Ja ich úspešne používam aj vo svojej kuchyni už vyše polstoročia a vždy ma ešte napadne nová možnosť....
Zapekané tortily taquitos
Očistené a na kocky nakrájané zemiaky uvaríme. Keď sú mäkké, vodu zlejeme.
Zelný prejt z kysaného zelí
Zelný prejt z kysaného zelí je další z mnoha receptů, při kterém lze elegantně zužitkovat zbylé dušené kysané zelí. Pokrm je velmi sytý a chutný....
Zemiaky zapečené s mletou teľacinou
Vyše polroka som „laboroval“ so svojou infikovanou nohou a tak mal dostatok času na potulky so svákom Google-om...
Skladané zemiaky à la Hujer
Plním želanie „kuchára“ a pridávam sem jeho recept na skladané zemiaky.
Koložvárska kapusta od „piliny“
Pokrájame si cibuľu nadrobno, k tomu niekoľko strúčikov cesnaku a osmahneme na oleji...