Kuracie mäso
Kuracie mäso

Kuracie mäso s broskyňou a so syrom fotorecept

tatianka2008 - fotkatatianka2008, 13. septembra 2024
4
porcie
30 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

 (zavárané, kompót)
 (plátky)
 (plátky)




Postup

  1. 1

    Pripravíme si kuracie mäso podľa počtu porcií. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením, mletou červenou paprikou.

  2. 2

    Na troche oleja mäso orestujeme z každej strany cca 10 minút, kým trocha nechytí farbu.

  3. 3

    Pripravíme si plech, na ktorý dáme olej, cibuľu a poukladáme orestované mäso. Na každý kúsok dáme plátok šunky a broskyne.

    Kuracie mäso s broskyňou a so syrom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Prikryjeme alobalom a dáme piecť do rúry na 180 stupňov cca 30 minút. Potom vyberieme plech, odstránime alobal a na každé mäso, poukladáme ešte plátok syra.

    Kuracie mäso s broskyňou a so syrom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vrátime naspäť do rúry už bez alobalu a necháme tak 3-5 minút piecť, kým sa neroztopí syr. Vyberieme z rúry a môžeme podávať, napríklad s hranolkami alebo ryžou. Dobrú chuť.

    Kuracie mäso s broskyňou a so syrom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu