Zapečené niťovky s jablkami fotorecept
Foto: tejaja
Kedysi pred rokmi som našla tento recept v nejakom časopise. Odvtedy už vyše 30 rokov príde na rad na jeseň, keď padajú jablká. Zobraziť celý popisKedysi pred rokmi som našla tento recept v nejakom časopise. Odvtedy už vyše 30 rokov príde na rad na jeseň, keď padajú jablká. Doporučujem použiť ozaj niťovky, nie iné cestoviny, neosvedčilo sa to.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Niťovky uvaríme v osolenej vode al dente. Scedíme.
- 2
Maslo, vajcia a cukor vyšľaháme.
- 3
Pridáme odkvapkané niťovky a premiešame.
- 4
Vmiešame na tenké plátky nastrúhané jablká. Premiešame.
- 5
Ochutíme nastrúhanou citrónovou kôrou.
- 6
Zmes dáme do vymasteného pekáča.
- 7
Pečieme na 180 °C asi 40 minút.
- 8
Podávame posypané práškovým cukrom. Môžeme pridať aj kompót alebo topping.
Tiež zapekané cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Neskúšala som iné ovocie, vždy mám jabĺk veľa. Ale myslím, že by sa to dalo. Ak by ste robili, dajte vedieť, aké to bolo. :)