Vyprážaná plnená cuketa v rúre
Tento recept vznikol v lete , len som vždy zabudla pofotiť , mám histamínovu intoleranciu a...
Tofu-zeleninové fašírky s majoránovými zemiakmi
Tieto "fašírky" silne chutia po zelenine, ktorá je do nich pridaná.
Celozrnné špaldové rožky
Musím sa priznať k dvom veciam: Rožky som piekla prvý raz a, aj keď mali vydržať...
Orechové kôpky
Poznáte orechové kôpky? Ideálny spôsob, ako zúžitkovať bielky z chladničky, je vyskúšať tento jednoduchý recept....
Maková štrúdľa s višňami
Lístkové cesto si vyvaľkáme na tenký plát. Na jeden širší okraj cesta dáme lekvár a alsan...
Zemiakové placky zo zemiakovej kaše
Kto by nepoznal staré dobré zemiakové placky. Zostala mi z obeda zo včera zemiaková kaša, ...
Pečené plnené prepelice obalené domácou údenou slaninou
Môj priateľ mi daroval prepelice, rozmýšľala som ako ich pripravím. Počula som, že majú...
Tekvica so zemiakmi s kôprovou omáčkou
Spája nasladlosť tekvice s chuťou kôpru a stopou cesnaku.
Talianska šošovicová polievka
Polievky u nás fičia a tak stále hľadám nové inšpirácie. Táto chutná zeleninovo-šošovicová možno inšpiruje aj...
Zemiaky pečené so špaldovou múkou
Pre inšpiráciu... jedna z mnohých variácií na pečené zemiaky.
Kyselkavá polievka z červenej šošovice
Tento recept mám z knihy od Attilu Hildmanna. Polievka nám chutí, počas jej jedenia naše...
Karfiol s červenou šošovicou a sezamom
Ľahké zeleninové jedlo, pristane k ryži, ale chutilo by aj samotné.
Bezlepkový piškótový koláč bez cukru
Tento koláč je taká rýchla improvizácia. Dostala chuť na niečo sladké a keďže sa od nového...
Pečená cvikla so zemiakovo-bylinkovou plnkou
Jedlo je ľahšie, než ľahké... preto sa množstvo môže s kľudom znásobiť.
Ružičkový kel s červenou paprikou na bylinkách
Ďalšie z tých ľahších, rýchlych zeleninových jedál.
Pečené tofu so zeleninou a mandľovým dipom
Inšpiráciu na tento recept som čerpala z dvoch receptov od Attilu Hildmanna. Zaujala ma hlavne (pre...
Karfiolová polievka
Jedna z mnohých variácií... v krémovej verzii s cesnakom a drožďovými vločkami.
Ryža basmati s miešanou zeleninou, s kuracími prsiami a s pecorinom
Ryža basmati patrí medzi najkvalitnejšie, má jemnú orieškovú chuť, je voňavá, najčastejšie sa používa...
Diviačie ragú
Prišla sezóna diviny, my ju zbožňujeme na všetky spôsoby. Dnes som pripravila diviačie stehno v...
Calzone s brokolicovou plnkou
U nás doma všetci milujeme taliansku kuchyňu, dnes sme si ju užili vo výbornej ľahkej...
Oprážané zeleninovo-lepkové plátky
Ďalší z mojich experimentov s pšeničným lepkom, tentokrát sú výsledné plátky mäkkšie. Ako príloha by...
Pečené placky z pšeničného lepku
Placky sú na povrchu chrumkavé a vnútri mäkké. Pristane k nim napríklad zemiakový šalát, ale...
Pečený kapor Pivčák
Podaktorí si pripravujú rybu aj na Silvestra. Možno sa hodí tento recepis. Chuť kapra je...
Zemiakové prekladané pagáče
Oškvarkové pagáče som v minulosti veľmi málo občas zjedla (maximálne jeden), ale vždy mi bolo po...
Špaldové celozrnné opekance
Opekance mám veľmi rada a tradícia je tradícia, ale pečivo z bielej múky mi už ani...
Vyšpekulované keksy
Recept mám z Vegan kochen, so klappt die Umstellung. V knihe sú nazvané Spekulatius-Kekse...
Kokosové rezy s kávovým krémom (vegan)
Tieto rezy vznikli kombináciou dvoch receptov z knihy od Elišky Škvařilovej a Jiřiny Borkovej: Cukroví a moučníky...
Tofu obalené v mandliach s pekanovou omáčkou
Tento recept je skombinovaním dvoch receptov, inšpiráciu na takúto prípravu tofu som našla na internete, ...
Celozrnný špaldový kringel
Kringel je tradičné estónske vianočné pečivo – asi ako naša vianočka. Kedysi som objavila recept na...