Kváskové briošky fotorecept

ivah - fotkaivah, 19. januára 2014
Kváskové briošky (fotorecept)
Foto: ivah

Tento nápad som mala už dlho v hlave, ale nie a nie ho zrealizovať. ;-) Ešte nikdy som nepiekla briošky a už vôbec nie Zobraziť celý popisTento nápad som mala už dlho v hlave, ale nie a nie ho zrealizovať. ;-) Ešte nikdy som nepiekla briošky a už vôbec nie z kvásku. Nakoniec mi nedalo, prišla som aj na to, ako treba cesto zauzliť a chrumkavé, voňavé briošky sú na svete! :-)

8
porcií
630 minút
príprava
15 minút
na 150 °C

Suroviny

350 g
150 g
100 g
2 PL
250 ml
1 ks čerstvé celé
 štipka
1 ČL (nemusí byť)
6 PL
 na potretie
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny vymiesime na vláčne cesto, ktoré necháme aspoň 6 hodín na teplom mieste kysnúť (najlepšie cez noc). Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku, ...

    Kváskové briošky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ... rozdelíme na 8 častí, ...

    Kváskové briošky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ... z ktorých tvarujeme valčeky dlhé 30 cm.

    Kváskové briošky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zapletieme ich do uzla, ...

    Kváskové briošky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ... preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme makom a necháme ešte aspoň 4 hodiny podkysnúť. Pečieme v rúre vyhriatej na 150°C 15 minút. Dobrú chuť! Viac mojich receptov nájdete na fb stránke: Vegetariánka - s láskou k zdravému jedlu :-)

    Kváskové briošky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

tatranka
Jeminenku! Tie sú krásne,ako maľované.Kvások mám,ten už viac ako rok prikrmujem.Takže sa len pustiť do tvojho receptu.
radost
to je sladké pečivo..??usudzujem podľa 100g cukru..??
katka78
Už dlhšie chcem skúsiť s mojim Marošom II. (môj kvások) upiecť niečo takéto. Až ne ten lecitín mám doma všetko, v týždni vyskúšam :-)
havino
@ivah , chválim ťa, krásne sú a viem si ich chuť aj predstaviť, určite upečiem aj ja, tak, ako je kváskový chlebík lepší ako z droždia, tak aj sladké pečivo je vynikajúce. Kváskujem, v apríli bude rok a až teraz v piatok som prvý krát skúsila kváskovú vianočku, čisto špaldovú som robila a kedže som nemala odvahu ju zapletať po prvý krát kombináciu špaldy, ktorá sa rada rozlieva a k tomu kvások, tak som volila formu. Dovoľ, aby som sa ti pochválila a možno tiež inšpirovala, ako ty mňa brioškami, prikladám foto, aké dierky má kvásková vianočka, nič ubité, veľa citronovej, pomarančovej kôry, dnes ráno sme ju mali na raňajky, vdaka kvásku, akoby včera večer pečená. Ak sa mi podaria s kváskom a chuťovo dobre budú tvoje briošky, zapletiem aj kváskovú vianočku, vdaka ti.



valeri
Idem si oči vyočiť aj nad brioškami, aj nad vianočkou. Musím skúsiť kvások aj ja, dajako na to ale nemám odvahu.
ivah
@havino , mohla by si mi, prosím, poslať recept na tvoju vianočku? Ďakujem. (Buď sem alebo na e-mail: ivesela32@gmail.com .)
medovnicek
krásne sú a určite aj výbornej chuti, odkladám si recept, zíde sa, keď sa konečne vrhnem na kváskovanie
liaja
Urcite to je na 150 stupnoch? Lebo to by sme jedli surove cesto.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia