Foto: ivah
Tento nápad som mala už dlho v hlave, ale nie a nie ho zrealizovať. ;-) Ešte nikdy som nepiekla briošky a už vôbec nie Zobraziť celý popisTento nápad som mala už dlho v hlave, ale nie a nie ho zrealizovať. ;-) Ešte nikdy som nepiekla briošky a už vôbec nie z kvásku. Nakoniec mi nedalo, prišla som aj na to, ako treba cesto zauzliť a chrumkavé, voňavé briošky sú na svete! :-)
porcií
príprava
na 150 °C
Suroviny
350 g |
|
150 g |
|
100 g |
|
2 PL |
|
250 ml |
|
1 ks čerstvé celé |
|
štipka |
|
1 ČL (nemusí byť) |
|
6 PL |
|
na potretie |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny vymiesime na vláčne cesto, ktoré necháme aspoň 6 hodín na teplom mieste kysnúť (najlepšie cez noc). Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku, ...
-
2
... rozdelíme na 8 častí, ...
-
3
... z ktorých tvarujeme valčeky dlhé 30 cm.
-
4
Zapletieme ich do uzla, ...
-
5
... preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme makom a necháme ešte aspoň 4 hodiny podkysnúť. Pečieme v rúre vyhriatej na 150°C 15 minút. Dobrú chuť! Viac mojich receptov nájdete na fb stránke: Vegetariánka - s láskou k zdravému jedlu :-)
Diskusia k receptu