Kyselkavá polievka z červenej šošovice fotorecept
Foto: elixir
Tento recept mám z knihy od Attilu Hildmanna. Polievka nám chutí, počas jej jedenia naše líca vyzerajú škrečkovsky. :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
150 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
5 ks (v oleji) |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
(alebo čerstvá) |
|
(alebo čerstvé) |
|
|
|
3 PL |
|
(za hrsť) |
|
0,5 PL |
|
Postup
-
1
Prichystáme suroviny.
-
2
Na cesnakovom oleji dáme v hrnci oprážať na drobno pokrájanú cibuľu, na plátky pokrájaný cesnak a mrkvu. Oprážame 3 minúty.
-
3
Potom do hrnca pridáme 900ml vody a šošovicu. Prikryjeme pokrievkou a na silnom plameni varíme 8 minút.
-
4
Medzitým pripravíme prílohu: vlašské orechy nasekáme na menšie kúsky a dáme do misky, pridáme 3 nakrájané sušené paradajky, petržlenovú vňať, oregano, bazalku, čierne korenie a soľ. Pokvapkáme zmes vlašským olejom a zamiešame.
-
5
Keď sa polievka dovarila, pridáme do nej mandľové pyré, 2 sušené paradajky a agávový sirup. Obsah hrnca rozmixujeme.
-
6
Potom do polievky pridáme dve lyžice limetkovej šťavy, čierne korenie a premiešame. Podľa chuti i dosolíme, ak treba. Môžeme podávať, posypeme orechovou zmesou.
Máš krásne prezentované a pritom " jediteľné " recepty :-)
lh6.googleusercontent.com/efs5vwmkfzfC-CreLOvSY1MgQlQK1c6YlVKvZfB...
5*
@timara tiež som takúto úpravu mandlí objavila iba nedávno :) nech Ti dobre chutí :)
www.biokamo.sk/solio-zdrave-oleje/solio-olej-vla%C5%A1...