Foto: elixir
Ďalší z mojich experimentov s pšeničným lepkom, tentokrát sú výsledné plátky mäkkšie. Ako príloha by pristala aj ryža či zemiaková kaša, hodia sa k Zobraziť celý popisĎalší z mojich experimentov s pšeničným lepkom, tentokrát sú výsledné plátky mäkkšie. Ako príloha by pristala aj ryža či zemiaková kaša, hodia sa k nim i omáčky.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Na plátky: | |
1 PL |
|
0,5 PL |
|
0,5 PL |
|
0,5 ČL |
|
1 PL |
|
1,5 PL |
|
ČL (na špičku) |
|
0,5 ČL |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
|
|
50 g (seitan) |
|
30 ml |
|
Na varenie: | |
150 ml |
|
Postup
-
1
Zmiešame všetky tekuté a pastové ingrediencie, ktoré sú určené na plátky. Na zeleninové pyré použijeme napríklad zeleninu z polievky (mrkva, paštrnák...), ktorú poroztláčame vidličkou.
-
2
Pridáme korenia a bylinky, suché ingrediencie okrem lepku a opäť zamiešame.
-
3
Pridáme pšeničný lepok a vypracujeme cesto. Ak sa bude zdať, že časť lepku ostáva neprepojená so zvyškom cesta, prilejeme po maličkých množstvách sezamový olej a prepájame cesto.
-
4
Toto potom ostrým nožom nakrájame na tenké plátky.
-
5
Seitanové plátky potom varíme až kým sa vývar neodparí, na strednom plameni. Po odparení vody ich ešte oprážame do zlatohneda, zo začiatku ich častejšie otáčame.
-
6
Podávame napríklad s obľúbenou pečenou zeleninou.
@sovka62 Lepkový prášok (čistý lepok už "vytiahnutý" z múky) som prvýkrát spoznala v recepte od zirafninky: varecha.pravda.sk/recepty/seitan-s-brokolicou-a-pistaciam...
Mohli by ho mať v bio obchode, je to ozaj fajn vec, dá sa ochutiť ako len chceš. :)
@izabella929 Ďakujem Ti, prajem aj Tebe krásny nový rok, nech si šťastná a darí sa Ti vo všetkých sférach Tvojho života. :)
Prajem všetko dobré v roku 2014:-)