Zemiaky pečené so špaldovou múkou fotorecept

elixir - fotkaelixir, 18. januára 2014
Zemiaky pečené so špaldovou múkou (fotorecept)
Foto: elixir

Pre inšpiráciu... jedna z mnohých variácií na pečené zemiaky.

10 minút
príprava
50-55 minút
na 200 °C

Suroviny

5 ks (stredne veľké)
2 PL
4 PL (aký máte radi)




Postup

  1. 1

    Ošúpeme zemiaky a prerežeme na osminky. Nachystáme špaldovú múku a olej.

    Zemiaky pečené so špaldovou múkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Osminky potom obaľujeme v špaldovej múke a následne ich obraciame oleji. Ukladáme ich na plech na pečenie.

    Zemiaky pečené so špaldovou múkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Osolíme a v predohriatej rúre pečieme 45 minút na 200°C. Zemiaky podávame s vňaťou podľa chuti, kto chce, pridá si bylinky ešte pred pečením alebo aj po.

    Zemiaky pečené so špaldovou múkou (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

eviana
@elixir , krása, toto isto skúsim... museli byť úžasne chrumkavé :) 5*
eviana
@elixir , krása, toto isto skúsim... museli byť úžasne chrumkavé :) 5*
mijaita
Je to vynikajici, protoze spaldova mouka je dobra snad na vsechny zpusoby. Zkusim take. Obcas delam z maniokove a se spekem, take vyborne.
luss44
úplne jednoduché a skvelé :) zemiaky môžem akékoľvek, takže toto je jedlo pre mňa :)
elixir
@izabella929 @eviana @mijaita @luss44 veď to, ide o tie tipy, do čoho všetkého sa dajú zemiaky "omotať", aby boli trošičku iné, než v inom jedle predtým :) dobre upečený zemiak bude vždy chutný... ďakujem vám za nahliadnutie a komentáre :)
viera1
Skús ich soliť až po upečení.Osolené púšťajú vodu a nie sú také chrumkavé.Do múky pridám granulovaný cesnak (čerstvý zhorí) alebo provensálske bylinky,ako píšeš.Pri použití cesnaku stačí menej soli a je to zdravšie.Z obyčajných zemiakov urobíš neobyčajnú pochúťku.
elixir
@viera1 ďakujem za tip s tým solením po pečení...možno mi potom bude stačiť kratšie piecť :) Cesnak milujem, dávam ho skoro všade, tak bola trošku zmena :)
afataga
vyzeraju vyborne, len prosim ta mi prezrad, aky vyznam tam ma ta muka
elixir
@afataga vďaka :) dodá trošku svojej chute a pekne vyzerá; rozdiel spoznáš, keď zemiak zješ :)
havino
@elixir aj @afataga , robievam podobne, predvarím osminky zemiakov, ale len 3-5 min, viac nie, ešte horúce ich ocedené samozrejme, preložím na pekáč, posolím na novo, menej už, pofrkam olejom a poprášim múkou, mletou paprikou, rascu, tá múka schrumkavie na zemiakoch, viem,aj same o sebe by schrumkaveli, ale s tou múkou sa mi zdajú viac
elixir
@havino páči sa mi aj Tvoj tip; používaš tiež špaldovú na poprášenie, či inú?
havino
@elixir , ja už iba špaldovú používam, teraz do tej ťahanej štrudle som dala obyčajnú hladkú, kvôli nej som kúpila, zemiaky tak robievam roky a pred tým s bielou a teraz len so špaldovou už. Včera som opäť ťahala, mám od @sovky recept, inakšie cesto, elastickejšie, tvarohovú som robila. Tiež výbornááá. Dnes ešte lepšia.
elixir
@havino mňam... :)
@margaretka28 so strúhankou poznám, veľmi dobré :)
@luciandos skús si niekedy pripraviť vlastné, okrem iného Ti to dá slobodu ochutiť si jedlo od začiatku tak, ako chceš, takú výhodu pri jedle zo sáčku človek nemá.
radost
@elixir
ty denne dávaš neokukané recepty nové..kedy stíhaš..ved určite nie si "žienka domáca"..??
šikovnica...:-)
elixir
@radost ďakujem :) veľmi rada varím a je to moja voľba, takže mi to nie je príťažou... žienkou domácou v pravom slova zmysle nie som, ani neplánujem, aspoň zatiaľ- možno raz, keď vyrastiem a budem veľmi bohatá :)
luss44
@elixir - tak som nevydržala a na večeru som upiekla zemiačiky podľa Teba, pred koncom som pridala nasekaný cesnak a na tanieri ešte slaný syr Akavi - no mňam :) tá špaldová dá zemiakom trochu inú chuť, sú výborné, určite budem robiť častejšie, vďaka za tip
elixir
@luss44 jéj, som veľmi rada, že chutilo :) ale na druhú stranu, k zemiakom pasuje skoro všetko :)
evanaaa
Viem, že aj cibuľa nakrájaná na krúžky (aj také rozobraté) sa zvykne pred vypražením obaliť v múke, len neviem, či nie v hrubej, aby bola chrumkavá, tak isto aj zemiaky tým získajú väčšiu chrumkavosť, a tá špaldová múka ich len vylepší. Nabudúce aj ja vyskúšam.
mijaita
@elixir jak jsem psala vys, obaluju v maniokove mouce. Dlouho jsem je nepekla, tak dneska dosly opet na řadu i s půlkama cibule. Pokládám je na kysané zelí, s nim mi moc chutnaj. Krasne krupave, dobre jsi dala recept, treba i jini se nechají inspirovat tak jednoduchym a dobrym jidlem. A zvlast, kdyz se povedou brambory. Zkus z dyne a celeru, to je take mana nebeska :-)


elixir
@mijaita keď vidím ten krásny tanier... GLG :) mám doma kyslú kapustu, veľmi sa mi Tvoj nápad páči, určite vyskúšam :)
katka78
@elixir ďakujem za dobrý tip, zemiaky mám rada snáď na všetky spôsoby a takáto obmena mi veľmi chutila. Okrem toho, že sú chrumkavé, aj chuť bola jemne iná. Výborné. Nabudúce tiež skúsim s tapiokovou múčkou podľa mijaity, alebo ochutené podľa havino.. na prestriedanie :-)


elixir
Som veľmi rada, že Ti chutili, veru aj mňa kočky inšpirovali... Zemiačiky na foto sú krásne, hneď by som do nich zahryzla. :)
pipnat
včera som piekla zemiaky, inšpiráciou mi bol tento recept, môj postup-umyté zemiaky so šupkou som nakrájala, v mise zamiešala s olejom, poprášila celozrnnou pšeničnou múkou, znova zamiešala, dala na plech s papierom na pečenie, znova poprášila múkou (už som nemiešala), dala piecť na 200 st. cca 15 minút, a potom asi na 10 minút na funkciu gril,solila som až po vybratí z rúry.... vyšli z toho také úžasné zemiaky, že sme zjedli s deťmi takmer celý plech!chutili ako z pahreby:)dala som aj prílohu - zmiešať tvaroh so smotanou, na to opražená cibuľa so šunkou:)
zizazi
Ďakujem za fantastický recept. Pečené zemiaky odteraz robím len takto, moji chlapi sa zalizovali až za ušami, že kde som prišla na takú dobrotku. Robila som ich včera a hned 2x, lebo okamžite ich zjedli k obedu - to som robila s celozrnnou múkou. Na večeru už nezostalo tak som ich ako píše @margar étka28 robila zase so strúhankou. Boli výborné na obidva spôsoby. Ešte raz veľká vďaka.
elixir
@zizazi teším sa, že chutili, ďakujem, že si napísala :) inak som to pred časom pripravila znovu a takto som obalila viacero druhov zeleniny, piekla všetko spolu, tiež to bolo chutné
mijaita
Jak se vyplatí nekdy se vrátit k jiz vyzkousenemu receptu. Nove kometare, nove napady !




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia