Špagety so šampiňónmi a hlivou fotorecept

elixir - fotkaelixir, 1. januára 2014
Špagety so šampiňónmi a hlivou (fotorecept)
Foto: elixir

Rýchly obed z chutných surovín.

2-3
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
100 g
100 g
2 PL
1 ČL
1 ks
2 strúčiky
 (čerstvá)
2 ks




Postup

  1. 1

    Prichystáme si suroviny. Cibuľu prekrojíme na polovicu a nakrájame na polmesiačiky. Cesnak, paradajky, šampiňóny a hlivu očistíme a nakrájame na plátky.

    Špagety so šampiňónmi a hlivou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dáme si variť cestoviny. Na lyžici oleja si dáme oprážať cibuľu, oprážame kým začne hnednúť.

    Špagety so šampiňónmi a hlivou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom pridáme šampiňóny s hlivou, osolíme a oprážame do hneda.

    Špagety so šampiňónmi a hlivou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Následne prisypeme aj cesnak a opäť oprážame.

    Špagety so šampiňónmi a hlivou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pokvapkáme cca pol lyžičkou sójovej omáčky, pridáme čierne korenie a petržlenovú vňať, premiešame.

    Špagety so šampiňónmi a hlivou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do panvice pridáme aj uvarené cestoviny, opäť pokvapkáme sójovou omáčkou, pridáme ďalšiu lyžicu sezamového oleja a dobre zamiešame.

    Špagety so šampiňónmi a hlivou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dáme na tanier, posypeme vňaťou a plátkami paradajok, môžeme podávať.

    Špagety so šampiňónmi a hlivou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

efrat
naozaj jednoduchy a zdravy.....aj pre veganov.
mariamka
ja tusim pojdem za vesticu :) hned som vedela ze je to tvoj recept, sampinony s hlivou som este nekombinovala, ale vonu a chut oboch milujem, hned po tej kacke co odmrazujem pridu na rad tieto tvoje cestoviny, len musim vyslat hliadku do tesca na ten sezamovy olej
tiginko
tak som práve rozmýšľala, aký ľahký obed si dám zajtra v práci a prišla si mi s tvojim receptom akurát do rany. Všetko mám, tak žiadny problém. Vďaka!
martinis
Už si navykám, že čo je od @elixir , to je vždy dobré :-)) Veľmi pekná, čistá kombinácia, jediné čo zmením - paradajky poprekrajujem a vmiešam do špagiet. 5* ;)
afataga
suhlasim s tvojou vetou vetou v uvode :-), ty si sa stala vegetariankou? lebo tusim si kedysi robila aj maso
havino
@elixir zlatá, hned som vedela, že si to ty, máš krásny vzťah k vareniu, servirovaniu, ukážkový, so šampiňonmi a sojovou, teda s ustricou, ja to všetko volám sojová, tá mi chutí najviac a potom ešte teraz mám novú hubovú, tiež chutná je, som robila, ale čínske rezance, s hlivou nie veru, ani oboje, ani sezamový olej nemám, tiež idem nabehnúť na lahšie, rýchlejšie jedla či už na žaludok, alebo aj na čas varenia, dosť bolo ťažkých jedál, 5* ti patrí bez debaty, krásne podanie
eviana
@elixir , opäť skvelý recept, úžasná kombinácia chutí, dokonalá prezentácia, úžasné fotky... tlieskam, chválim, slintám, ukladám a všetky hviezdy rada dám :)
paploska
@elixir fajný obed, veľké plus, že tam nie je smotana ani syr :- )(teda + pre mňa), ale nikdy som nemala v ústach hlivu a neviem to prekonať :-)
elixir
@paploska Ďakujem :) tiež som zistila, že aj bez smotany je to moc fajn, len tak s olejom, prípadne ešte kvapka citrónovej šťavy... ale tu slabučkú kyselkavosť tam teraz dodali paradajky. :)
ampara
Aká srandovná hliva,u nás sa predáva iná,v trsoch. Ale recept super, profi foto ,5*
tiginko
síce som namiesto hlivy dala tofu, ale aj tak to bolo vynikajúce jedlo, za recept veľká vďaka. Inak zaujala ma poznámka @ampara o hlive, tiež som si nevšimla, že by si mala niekde na obrázku takú, akú poznáme u nás z obchodných sietí. Si si istá, že si mala hlivu? Tá je aj dosť húževnatá na také rýchle povarenie. Preto som ju ani ja nedala. Neviem ako u vás, ale u nás sa predáva na varenie asi takáto:

. Ale chápem, že môžu byť rôzne druhy...
afataga
podla mna je to asi hliva kráľovská, alebo sa jej hovori aj mačková :-))), niekedy ju mavaju v tescu
concord
@jujoska
Dobre si to vystihla. Je to umelo vypestovaná huba.Žil som v Bavorsku ešte pred nástupom slovenskej "demokracie". Nemci na huby nechodia aspoň v tej časti Bavorska, kde som žil.Oni sú nato príliš leniví.
ywett
@elixir , ale mi robíš chúťky, hneď by som si dala a krásne fotky, palec hore :)
ywett
ďakujem a aj Tebe prajem všetko dobré v Novom roku, hlavne veľa zdravia a šťastia :) Teším sa na ďalšie tvoje recepty
alcapone81
tak dnes som to robil super to bolo akurat som nemal cerstvu vnat a hlivu som nezohnal tak boli len sampiony ale stalo to aj tak za to:)
mariamka
tak dnes je pre zmenu den tychto spagiet, aj u nas sa prave robia :)
mariamka
uz aj chutia :) sice som trosku improvizovala, sampinony sterilizovane /posli chlapov na nakup!/, troska kukurice /z donutenia!/ ale mam skvelu susenu hubovu zmes, ta tam urobila svoje a samozrejme ta sojovka, skvele! dakujem pekne :)

elixir
@mariamka :))) no, o mužoch na nákupoch je už zopár vtipov - ale je milé, že aspoň idú... :) Ďakujem Ti za krásnu foto :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia