Foto: elixir
Rýchly obed z chutných surovín.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Prichystáme si suroviny. Cibuľu prekrojíme na polovicu a nakrájame na polmesiačiky. Cesnak, paradajky, šampiňóny a hlivu očistíme a nakrájame na plátky.
-
2
Dáme si variť cestoviny. Na lyžici oleja si dáme oprážať cibuľu, oprážame kým začne hnednúť.
-
3
Potom pridáme šampiňóny s hlivou, osolíme a oprážame do hneda.
-
4
Následne prisypeme aj cesnak a opäť oprážame.
-
5
Pokvapkáme cca pol lyžičkou sójovej omáčky, pridáme čierne korenie a petržlenovú vňať, premiešame.
-
6
Do panvice pridáme aj uvarené cestoviny, opäť pokvapkáme sójovou omáčkou, pridáme ďalšiu lyžicu sezamového oleja a dobre zamiešame.
-
7
Dáme na tanier, posypeme vňaťou a plátkami paradajok, môžeme podávať.
@afataga Ďakujem. :)) Mäso som zvykla robiť, potom som mala zopár osobných dôvodov, aby som upravila stravu.
. Ale chápem, že môžu byť rôzne druhy...
Tu sa dá zohnať pod názvom Kräuterseitling. de.wikipedia.org/wiki/Brauner_Kr%C3%A4uter-Seitling...
je to ona?
Dobre si to vystihla. Je to umelo vypestovaná huba.Žil som v Bavorsku ešte pred nástupom slovenskej "demokracie". Nemci na huby nechodia aspoň v tej časti Bavorska, kde som žil.Oni sú nato príliš leniví.