Foto: ivah
Musím sa priznať k dvom veciam: Rožky som piekla prvý raz a, aj keď mali vydržať dva dni, väčšinu sme ich zjedli , kým Zobraziť celý popisMusím sa priznať k dvom veciam: Rožky som piekla prvý raz a, aj keď mali vydržať dva dni, väčšinu sme ich zjedli , kým boli ešte teplé. ;-) Také boli neodolateľné! <3
porcií
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Droždie rozpustíme vo vlažnej vode, zmiešame s ostatnými surovinami a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme na teplom mieste hodinu kysnúť. Na pomúčenej doske z neho vytvarujeme valec, ...
-
2
... ktorý rozdelíme na tri časti. Z každej vytvarujeme bochník ...
-
3
... a rozvaľkáme na hrúbku 3 mm.
-
4
Rádlikom rozrežeme na štvrtiny, ...
-
5
... ktoré smerom do stredu zrolujeme a vytvarujeme rožky.
-
6
Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Rožky potrieme vlažnou vodou, posypeme zmesou ľanu a sezamu. Semienka do cesta mierne zatlačíme. Necháme pol hodiny podkysnúť.
-
7
Pečieme v rúre vyhriatej na 150°C 30 minút. Dobrú chuť! :-) Ďalšie moje recepty nájdete na fb stránke: Vegetariánka - s láskou k zdravému jedlu.
Diskusia k receptu