Celozrnné špaldové rožky fotorecept

ivah - fotkaivah, 30. januára 2014
Celozrnné špaldové rožky (fotorecept)
Foto: ivah

Musím sa priznať k dvom veciam: Rožky som piekla prvý raz a, aj keď mali vydržať dva dni, väčšinu sme ich zjedli , kým boli ešte teplé. ;-) Také boli neodolateľné! <3

12
porcií
120 minút
príprava
30 minút
na 150 °C

Suroviny

400 g
200 g
350 ml
2 pl
1 čl
1,5 čl
20 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Droždie rozpustíme vo vlažnej vode, zmiešame s ostatnými surovinami a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme na teplom mieste hodinu kysnúť. Na pomúčenej doske z neho vytvarujeme valec, ...

    Celozrnné špaldové rožky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ... ktorý rozdelíme na tri časti. Z každej vytvarujeme bochník ...

    Celozrnné špaldové rožky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ... a rozvaľkáme na hrúbku 3 mm.

    Celozrnné špaldové rožky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rádlikom rozrežeme na štvrtiny, ...

    Celozrnné špaldové rožky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ... ktoré smerom do stredu zrolujeme a vytvarujeme rožky.

    Celozrnné špaldové rožky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Rožky potrieme vlažnou vodou, posypeme zmesou ľanu a sezamu. Semienka do cesta mierne zatlačíme. Necháme pol hodiny podkysnúť.

    Celozrnné špaldové rožky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pečieme v rúre vyhriatej na 150°C 30 minút. Dobrú chuť! :-) Ďalšie moje recepty nájdete na fb stránke: Vegetariánka - s láskou k zdravému jedlu.

    Celozrnné špaldové rožky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

luss44
ani sa mi nechce veriť, že si ich piekla prvý raz :) máš ich ukážkové. špaldová je moja obľúbená, dnes som pre zmenu kúpila ražnú celozrnnú a už sa z nej pečie chlieb.
frezia
Mas ich krasne, vyskusam. Ja dnes peciem cibulovy chlieb.
afataga
pekne sa ti vydarili, mas pravdu, teple su najlepsie :-)
eviana
Krásne rohlíčky s pridaním špaldovej múky, chválim :)