Karfiol s červenou šošovicou a sezamom fotorecept
Foto: elixir
Ľahké zeleninové jedlo, pristane k ryži, ale chutilo by aj samotné.
2-3
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
0,5 ks |
|
(za hrsť) |
|
0,5 hrnček |
|
1 hrnček |
|
1 PL |
|
0,5 ČL (plochá) |
|
1 ks |
|
|
|
1 ČL |
|
|
|
1 PL |
|
1 PL (alebo sušená) |
|
1,5 PL |
|
Postup
-
1
Prichystáme suroviny.
-
2
Na lyžici oleji opražíme cibuľu s nastrúhaným zázvorom.
-
3
Keď je cibuľa sklovitá, pridáme lusky poprekrajované pozdĺžne, zalejeme vývarom. Pridáme curry korenie, čierne korenie a soľ, dusíme prikryté 5 minút.
-
4
Po 5 minútach pridáme na plátky nakrájané ružičky karfiolu a dusíme prikryté ďalšie 2 minúty.
-
5
Pridáme červenú šošovicu, zamiešame, opäť prikryjeme a dusíme 6 minút.
-
6
Po odokrytí by už nemal byť takmer žiadny vývar v panvici. Pridáme citrónovú šťavu a pol lyžice oleja, premiešame. Prehrejeme a môžeme podávať, napríklad s ryžou.
-
7
Podávame posypané sezamom a petržlenovou vňaťou.
tá šošovica sa urobí zarovno karfiolom..?? čo povieš na opačné poradie..šošovica-podusiť-potom karfiol-aby zostal chrumkavý...
ja sa pýtam..ty máš skúsenosť..
jedlo-ktoré by mi vyhovovalo...
/krem luskov-nie sú..zázvoru-muž nechce..a curry-nemám../
@radost kto má rád, môže šošovicu a karfiol pridať i naraz predsa... :) šošovicu samotnú by som dlhšie ako je uvedené nedusila, ak má ostať pevnejšia...bo sa začne meniť na kašu pomaly.