Foto: jenni
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Lístkové cesto si vyvaľkáme na tenký plát. Na jeden širší okraj cesta dáme lekvár a alsan ako na obŕazku a cesto posypeme strúhankou.
-
2
Posypeme makom.
-
3
Na mak nasypeme trstinový cukor podľa chuti a vanilkový cukor.
-
4
Poukladáme višne.
-
5
Z kompótovej štavy si pripravíme "puding". Do kompótovej šťavy (375 ml) pridáme asi 100 ml vody. Jeden zlatý klas dobre rozmiešame v kompótovej šťave, nalejeme do hrnca a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Puding necháme vychladnúť a vychladnutý po lyžiciach dávame na cesto.
-
6
Nakoniec pridáme na kúsky nakrájaný alsan a zavinieme.
-
7
Pripravená na pečenie, už len poukladať na vrch kúsky alsanu a môžeme vložiť do rúry. Počas pečenia vyberieme a znova poukladáme na vrch kúsky alsanu a pečieme, kým nechytí zlatistý nádych.
Recept samotný ale hodnotím veľmi pozitívne, nápad s pudingom je skvelý a domáci višňový kompót v kombinácii s makom je najväčšia lahôdka akú poznám.
Občas Alsan Bio, čiže margarín, použijem, ako alternatívu k maslu, ale predtým si to trikrát rozmyslím, či ho fakt treba... no ale skryté margaríny v hotových produktoch z obchodu sú ešte horšie.
@elixir nabudúce skúsim, ďakujem :) a vďaka pudingu je to šťavnaté..a aspoň sa hneď zužitkuje kompótová šťava.