Foto: paploska
Polievky u nás fičia a tak stále hľadám nové inšpirácie. Táto chutná zeleninovo-šošovicová možno inšpiruje aj vás.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si potrebné suroviny.
-
2
Cesnak, cibuľu, mrkvu a zelerovú stonku nakrájame na jemno.
-
3
Najprv speníme na olivovom oleji pokrájanú zeleninu. Po 10 minútach pridáme, zeleninový základ od Alnatury (alebo z domácich zdrojov), bobkový list a na hrubo nasekané paradajky z konzervy. Chvíľu podusíme a pridáme 8 dc vody.
-
4
Pridáme šošovicu a varíme podľa potreby (asi 35 minút). Pred dovarením osolíme. Pozor, ak by ste ju osolili skôr, popraská. Polievku dochutíme olivovým olejom a dobrým pestom. Dobrú chuť.
-
5
a mali sme aj dezert :-) makrónky, teraz budú každý víkend, kým nebudú dokonalé :-)
A samozrejme makronky sú dokonalé, máš môj obdiv, ja som si na ne zatiaľ netrúfla :)