Talianska šošovicová polievka fotorecept

paploska - fotkapaploska, 19. januára 2014
Talianska šošovicová polievka (fotorecept)
Foto: paploska

Polievky u nás fičia a tak stále hľadám nové inšpirácie. Táto chutná zeleninovo-šošovicová možno inšpiruje aj vás.

8
porcií
10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 ks
1 ks
1 ks
2 strúčiky
400 ml
2 ČL
2 PL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si potrebné suroviny.

    Talianska šošovicová polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesnak, cibuľu, mrkvu a zelerovú stonku nakrájame na jemno.

    Talianska šošovicová polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Najprv speníme na olivovom oleji pokrájanú zeleninu. Po 10 minútach pridáme, zeleninový základ od Alnatury (alebo z domácich zdrojov), bobkový list a na hrubo nasekané paradajky z konzervy. Chvíľu podusíme a pridáme 8 dc vody.

    Talianska šošovicová polievka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme šošovicu a varíme podľa potreby (asi 35 minút). Pred dovarením osolíme. Pozor, ak by ste ju osolili skôr, popraská. Polievku dochutíme olivovým olejom a dobrým pestom. Dobrú chuť.

    Talianska šošovicová polievka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a mali sme aj dezert :-) makrónky, teraz budú každý víkend, kým nebudú dokonalé :-)

    Talianska šošovicová polievka (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

eviana
@paploska , krásnu polievočku si navarila. Ukladám a isto niekedy vyskúšam, polievky milujem :) Ďakujem za krásnu inšpiráciu :) 5*
A samozrejme makronky sú dokonalé, máš môj obdiv, ja som si na ne zatiaľ netrúfla :)
lyali
@paploska , Tvoja inšpirovaná inšpirácia vyzerá veľmi lákavo (niekedy pozabudnem na diakritiku a "lakavo" by sa dalo pochopiť všelijak, xi, takže radšej poctivo dĺžne a mäkčene ,-) ) Farebno, sviežo je na Tvojej foto. KK :-) Lákavé máš aj macarons (od steaku sa zlepšujeeeš)! :-)
paploska
@ eviana ďakujem krásne :-) tie makrónky ma fakt tešia :-), ale na budúci víkend mi ich drahý asi zatrhne, lebo chcú pomaly pol dňa....@ lyali ja ti zas píšem stály 2x y :-))) a dík, chuťovo mi viac brali tie "steakové", ale vizuálne vyhráva 3 pokus. @ zinnajdha je tam bazalkové pesto, ale môžeš aj pretržlenové, podľa chuti :-)
elixir
...toto som ako mohla prehliadnuť :) Strukoviny teraz veľmi rada zaraďujem do jedálnička a toto vyzerá veľmi dobre, rozhodne uvarím :)
paploska
@marianne nemooooč, v pohode bude bez močenia:-) kde by som ja nabrala čas na prípravu deň vopred :-)))
paploska
@elixir to ma vážne teší :-) ja mám zas problém s množstvom, nechce sa nám to potom jesť 3 dni....
elixir
No, veď množstvo je to najmenej... kto varí pre dvoch (rozumej, ja), má dobré skúsenosti s prerátavaním množstiev ingrediencií (rozumej, zase ja) :) :P
marianne
dobre nenamocim,ja vzdy vecer namacam a druhy den varim,ale ked netreba,tak netreba...
afataga
pekne si to upatlala :-) ja nie som polievkova, ale poslem ti mojho na polievky :-)
lola
hmmmmmmmmmmmm,ake chutky si mi narobila,ja polievky priam zboznujem,sosovicovu robim zvacsa nakyslo,tak toto bude prijemna zmena(-:dakujem za recept,pekny vecer....
kecemis
Vyskusane, zjedene. Nevyzerala tak pekne ako tvoja, ale o to viac chutila. Nejak mi chybala voda. Ale bolo to vyborne, aj bez predmocenia.
paploska
@salinka ďakujem, rada sa podelím je jej naozaj dosť:-) @afataga , tak to sme dve :-) ja dám jednu porciu hútam čo so zvyškom....ale polovička, by ich jedla denne. @lola určitie vyskúšaj, je to také príjemné osvieženie pri všetkých tých smotanovo - kyslých polievkach. @kecemis šikovný :-)), no aj ja som rozmýšľala, že by som to mierne rozriedila, ale tým správnym pomerom, možno viac paradajkovej šťavy...alebo doplniť vývarom.
elixir
@paploska tak je zdegustovaná :) som nadšená hlavne tým pestom, nenapadlo by ma šupnúť ho do polievky a pritom tá chuť aj s ostatnou zeleninou pospolu- výborná :) Zredukovala som množstvo šošovice na tretinové, ostatnú zeleninu som nechala tak ako je; a keďže i mne ostalo pomenej vody nakoniec, potom som ešte dorieďovala. Ešte ju isto budem variť. :)



paploska
@elixir si šikovnica, som rada, že vám chutila. naša je ešte v chladničke :-) s tým riedením súhlasím. aj ja ju nabudúce spravím redšiu.
marianne
Robila som ju uz x krát, ale fotku nie a nie dať, tak tu je. Moja obľúbená polievka, tento krát bez pesta, len s troškou parmezánu. Dakujem.


katka78
Mariannka ju pripomenula a ja ju uvítala. Vynikajúca je! Nenapadlo by mi kombinovať paradajky so šošovicou asi, ale veľmi dobré to je! Hustá je, sýta, no výborná. Ďakujem pekne za recept @paploska ! :-)

zuzanka1367
Dnes vďaka @katka78 budem dvakrát ďakovať, prvý krát tebe @paploska za skvelý recept na polievku a druhý krát tebe @katuska78 za to, že si pridala foto a ja som si mohla dobrotu navariť :) Pridala som chilli, pokvapkala tekvicový olejom a pohodila trošku hobliniek s parmezánu, výborná! Dík dievčatá...


katka78
Jéj, až teraz som si všimla.. tak mám dvojnásobnú radosť :-) Som rada, že ste si pochutili Zuzanka :-)
kaatka
Už asi 3 roky je stálica v našom jedálničku. Ďakujem za receptik :)