Foto: elixir
Recept mám z Vegan kochen, so klappt die Umstellung. V knihe sú nazvané Spekulatius-Kekse. Toto sú však pravé Spekulatius, a tak som nechcela Zobraziť celý popisRecept mám z Vegan kochen, so klappt die Umstellung. V knihe sú nazvané Spekulatius-Kekse. Toto sú však pravé Spekulatius, a tak som nechcela nazvať tieto keksy rovnako. To im však neuberá na chuti. Sú chrumkavé a zároveň mäkké, zrejme aj kvôli pomerne veľkému množstvu cukru.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
68 g |
|
25 g |
|
100 g |
|
38 g |
|
0,25 ČL |
|
(na špičku opačného konca ČL) |
|
0,75 PL |
|
0,5 ČL |
|
0,5 ČL |
|
0,25 ČL |
|
62 g (alebo maslo) |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Prichystáme ryžovú múku (ak takú nemáme, pomelieme ryžu, či ryžové vločky), pomelieme cukor.
-
2
Do misky nachystáme všetky sypké suroviny aj s koreniami a dobre premiešame.
-
3
Pridáme alsan a vypracujeme tuhšie cesto. (Kto uprednostňuje tuky živočíšneho pôvodu, nech siahne po masle.)
-
4
Následne pridáme aj javorový sirup a vypracujeme lepivé cesto, ktoré potom dáme na hodinu do chladničky.
-
5
Plech vyložíme papierom na pečenie, rúru vyhrejeme na 180°C.
-
6
Z vždy dvoch lyžíc cesta tvarujeme keksy, medzi nimi necháme cca 2,5 cm odstup. (Počas pečenia zväčšia svoj priemer a trošku narastú.)
-
7
Pečieme, pokým keksy na okrajoch chytia zlatohnedú farbu (cca 12 min).
-
8
Necháme vychladnúť a potom už len dobrú chuť.
5á*