Vyšpekulované keksy fotorecept

elixir - fotkaelixir, 14. decembra 2013
Vyšpekulované keksy (fotorecept)
Foto: elixir

Recept mám z Vegan kochen, so klappt die Umstellung. V knihe sú nazvané Spekulatius-Kekse. Toto sú však pravé Spekulatius, a tak som nechcela nazvať tieto keksy rovnako. To im však neuberá na chuti. Sú chrumkavé a zároveň mäkké, zrejme aj kvôli pomerne veľkému množstvu cukru.

8
porcií
15 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

68 g
25 g
100 g
38 g
0,25 ČL
 (na špičku opačného konca ČL)
0,75 PL
0,5 ČL
0,5 ČL
0,25 ČL
62 g (alebo maslo)
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Prichystáme ryžovú múku (ak takú nemáme, pomelieme ryžu, či ryžové vločky), pomelieme cukor.

    Vyšpekulované keksy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misky nachystáme všetky sypké suroviny aj s koreniami a dobre premiešame.

    Vyšpekulované keksy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme alsan a vypracujeme tuhšie cesto. (Kto uprednostňuje tuky živočíšneho pôvodu, nech siahne po masle.)

    Vyšpekulované keksy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Následne pridáme aj javorový sirup a vypracujeme lepivé cesto, ktoré potom dáme na hodinu do chladničky.

    Vyšpekulované keksy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Plech vyložíme papierom na pečenie, rúru vyhrejeme na 180°C.

    Vyšpekulované keksy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Z vždy dvoch lyžíc cesta tvarujeme keksy, medzi nimi necháme cca 2,5 cm odstup. (Počas pečenia zväčšia svoj priemer a trošku narastú.)

    Vyšpekulované keksy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pečieme, pokým keksy na okrajoch chytia zlatohnedú farbu (cca 12 min).

    Vyšpekulované keksy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Necháme vychladnúť a potom už len dobrú chuť.

    Vyšpekulované keksy (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
@elixir...moja milá,,,krásne sa ti vydarili tvoje špekulácie.-))) na tomto recepte som uvažovala, ale videla som ho na jednej stránke namočený do čoko...hneď zamierim radar na to miesto, kde vidím čokoľvek čo i len namočené v čokoláde..))
Spekulatius keksíky si kupujem v Hoferi, veľmi mi chutia. Ale na rozidel od tých tvojich, neviem, čo všetko mi tam namleli:-) Hneď by som si to prvé koliesko uchmatla:-)

Pridaj komentár k receptu: