Foto: elixir
Placky sú na povrchu chrumkavé a vnútri mäkké. Pristane k nim napríklad zemiakový šalát, ale viem si ich predstaviť aj v šampiňónovej omáčke s Zobraziť celý popisPlacky sú na povrchu chrumkavé a vnútri mäkké. Pristane k nim napríklad zemiakový šalát, ale viem si ich predstaviť aj v šampiňónovej omáčke s cesnakovou zemiakovou kašou.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
115 g (seitan) |
|
1 PL |
|
1 PL (kopcom) |
|
1 PL |
|
0,5 PL |
|
1 ČL (alebo viac) |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
30 g |
|
1 PL |
|
60 ml |
|
Postup
-
1
Prichystáme suroviny. Cibuľu si pokrájame na čo najmenšie časti, cesnak pretlačíme. Rúru dáme predohriať na 180°C.
-
2
Do misky si nachystáme všetky tekuté a pastové suroviny, okrem slnečnicového oleja. Premiešame.
-
3
Pridáme nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, drožďové vločky a ľanové semienka. Dobre zamiešame.
-
4
Pridáme aj lepok a vypracujeme tuhšie cesto. V prípade, že ho ešte treba prevlhčiť, pridáme postupne po troške oleja a ďalej miesime.
-
5
Cesto následne rozdelíme na dve časti, z ktorých potom vytvarujeme 2 veľké placky. Nemali by byť hrubšie ako 1 cm.
-
6
Dáme ich na plech vymastený slnečnicovým olejom a dáme na 20 minút piecť. Potom placky obrátime a pečieme ďalších 20 minút.
-
7
Hotové placky.
Diskusia k receptu