Placky sú na povrchu chrumkavé a vnútri mäkké. Pristane k nim napríklad zemiakový šalát, ale viem si ich predstaviť aj v šampiňónovej omáčke s Zobraziť celý popisPlacky sú na povrchu chrumkavé a vnútri mäkké. Pristane k nim napríklad zemiakový šalát, ale viem si ich predstaviť aj v šampiňónovej omáčke s cesnakovou zemiakovou kašou.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 115 g (seitan) | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL (kopcom) | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 0,5 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL (alebo viac) | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 strúčiky | 
                                                             | 
                                                    
| 30 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 60 ml | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Prichystáme suroviny. Cibuľu si pokrájame na čo najmenšie časti, cesnak pretlačíme. Rúru dáme predohriať na 180°C.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Do misky si nachystáme všetky tekuté a pastové suroviny, okrem slnečnicového oleja. Premiešame.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Pridáme nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, drožďové vločky a ľanové semienka. Dobre zamiešame.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Pridáme aj lepok a vypracujeme tuhšie cesto. V prípade, že ho ešte treba prevlhčiť, pridáme postupne po troške oleja a ďalej miesime.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Cesto následne rozdelíme na dve časti, z ktorých potom vytvarujeme 2 veľké placky. Nemali by byť hrubšie ako 1 cm.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Dáme ich na plech vymastený slnečnicovým olejom a dáme na 20 minút piecť. Potom placky obrátime a pečieme ďalších 20 minút.
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Hotové placky.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu