Pečené placky z pšeničného lepku fotorecept

elixirElixir, 33 ročná žena, Berlín, 29. decembra 2013 19:50
Ďalšie jej recepty »

Pečené placky z pšeničného lepku (fotorecept)Foto: elixir

Placky sú na povrchu chrumkavé a vnútri mäkké. Pristane k nim napríklad zemiakový šalát, ale viem si ich predstaviť aj v šampiňónovej omáčke s cesnakovou zemiakovou kašou.

2
porcie
10 min
príprava
40 min
na 180 °C

Suroviny

115 g (seitan)
1 PL
1 PL (kopcom)
1 PL
0,5 PL
1 ČL (alebo viac)
1 ks
2 strúčiky
30 g
1 PL
60 ml

Postup prípravy

  1. 1

    Prichystáme suroviny. Cibuľu si pokrájame na čo najmenšie časti, cesnak pretlačíme. Rúru dáme predohriať na 180°C.

    Pečené placky z pšeničného lepku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misky si nachystáme všetky tekuté a pastové suroviny, okrem slnečnicového oleja. Premiešame.

    Pečené placky z pšeničného lepku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, drožďové vločky a ľanové semienka. Dobre zamiešame.

    Pečené placky z pšeničného lepku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme aj lepok a vypracujeme tuhšie cesto. V prípade, že ho ešte treba prevlhčiť, pridáme postupne po troške oleja a ďalej miesime.

    Pečené placky z pšeničného lepku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto následne rozdelíme na dve časti, z ktorých potom vytvarujeme 2 veľké placky. Nemali by byť hrubšie ako 1 cm.

    Pečené placky z pšeničného lepku (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dáme ich na plech vymastený slnečnicovým olejom a dáme na 20 minút piecť. Potom placky obrátime a pečieme ďalších 20 minút.

    Pečené placky z pšeničného lepku (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hotové placky.

    Pečené placky z pšeničného lepku (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist