Tekvica so zemiakmi s kôprovou omáčkou fotorecept
Foto: elixir
Spája nasladlosť tekvice s chuťou kôpru a stopou cesnaku.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
0,5 ks |
|
4 ks |
|
ČL (na špičku) |
|
1 ks (menšia) |
|
250 ml |
|
1 ČL |
|
0,5 ČL (alebo med) |
|
4 PL (alebo mliečna) |
|
0,5 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Prichystáme suroviny. Tekvicu a zemiaky pokrájame na kocky, cibuľu na polmesiačiky. Kôprovú vňať rozoberieme na menšie časti.
-
2
Na panvicu dáme lyžicu cesnakového oleja a opražíme na ňom cibuľu... Keď je sklovitá a mierne zhnednutá, vyberieme ju a dáme bokom.
-
3
Do panvice dáme ďalšiu lyžicu oleja, vložíme tekvicu a opekáme ju 5 minút, pridáme zemiaky a opekáme ďalších 5 minút na slabšom plameni.
-
4
Všetko osolíme, pridáme čierne korenie, rascu, zalejeme zeleninovým vývarom a 10 minút dusíme pod pokrievkou.
-
5
Potom vývar zlejeme do menšieho hrnca. Odloženú cibuľu vmiešame k tekvici a zemiakom, prikryjeme pokrievkou, aby jedlo ostalo teplé.
-
6
Do vývaru pridáme cesnak, v smotane rozmiešanú maizenu a varíme do požadovanej hustoty.
-
7
Potom necháme chvíľu vychladnúť, pridáme limetkovú šťavu a agávový sirup. Vmiešame aj kôpor. (Vyšlo mi cca 200 ml omáčky.)
-
8
Tekvicu so zemiakmi dáme na taniere, prelejeme omáčkou, dozdobíme kôprom a môžeme podávať.
prvý rok som vlani pestvala hokaido..ešte mám v pivnici dva kusy..moja otázka:
môžem ich pripravovať so šupou...alebo okrájať...??je tvrdá-to cítim na omäk..nemám skúsenosť...uvarí sa domäkka..??
tento recept je určite dobrý..akurát - vy-mladé kucháročky-máte mnohé suroviny-ktoré ja nemám..napr.:tu sojová omáčka..agávový sirup..ked nedám-veľmi zmením chuť..??
Ps.:tuším sa podobné pýtavam často..!! to vieš-konzervatizmus..hlavne manželov..:-))))
Tento recept je fantasticky, stale ho propagujem a varievam. mnam
si milá..
tekvičiek sa urodilo dosť..v lete a v jeseni som varila aj so šupkou..aj tento recept..jasné-že výborný...objavila som božskú chuť hokaido..doteraz sme pestovali rôzne druhy tekvíc a cukíň -no tento len odvlani-a budeme..až..nooo...kým budeme..:-)))
len nemám skúsenosť s tým podržaním doteraz..chcem čakať - dokedy vydrží zdravá v suchej pivnici..
takže - šupku ponechám..
želám ti pohodový večer...
@radost ako písala @julica , šupku netreba odstrániť... tú sójovú smotanu môžeš nahradiť aj mliečnou a sirup medom :)
@julica polievka je dobrý tip, na čo využiť druhú polovicu hokkaido čo mi zostala, ďakujem zaň :)